Ce creatură bizară mai e şi asta? Arată ca o pisică, are dungi ca un tigru şi latră ca un câine! Ar putea fi chiar celebrul tigru tasmanian, care se crede că a dispărut acum 80 de ani…


tigrul tasmanianUltimul tigru tasmanian sau lup tasmanian se crede că a murit în grădina zoologică Hobart, în 1936, și de atunci nu au mai fost observate sau confirmate exemplare din această specie dispărută. În limba română se întâlneşte cu denumirea de „lupul marsupial”, iar un articol foarte detaliat puteţi găsi chiar pe Wikipedia. De acolo putem citi următoarele:

Lupul marsupial a fost unul din cele mai mari carnivore marsupiale ale timpurilor moderne. Nativ Australiei, Tasmaniei și Noii Guinee, se consideră că a dispărut în secolul XX. Lupul marsupial a dispărut sau a devenit extrem de rar pe continentul australian înainte de așezarea europenilor, dar a supraviețuit pe insula Tasmania alături de specii endemice, precum diavolul tasmanian. Vânatul intensiv, încurajat de recompense, este adesea desemnat ca fiind motivul dispariției sale, cu toate că sunt luați în considerare și alți factori, precum bolile, introducerea câinilor și invadarea teritoriului său de către om. Deși oficial este clasificat ca fiind dispărut, există oameni care au declarat că l-au văzut, cu toate că nu s-au adus dovezi solide în acest sens.

Ei bine, o echipă de știri care a vizitat un sat îndepărtat din Thailanda la începutul lunii noiembrie 2015, a găsit o pisică ciudată mai mare, care prezenta dungi asemenea tigrului tasmanian. S-a reîntors această specie sau este doar un hibrid?

Echipa de știri a fost în Districtul Bang Rakam din nord-vestul Thailandei pentru a cerceta felul în care locuitorii supravieţuiesc condițiilor de secetă curentă. În timp ce filma povestea lor, echipa a observat o creatură ciudată ce fugea pe lângă o casă. „Ciudat” în sensul că această creatură avea dungi și părea ca un mic tigru, dar lătra ca un câine. Proprietarul a spus că primeşte această întrebare de multe ori, de la mulţi alţi săteni; se jură că nu el a pictat dungile pe creatură şi habar n-are dacă creatura este pisică, câine sau altceva. „Altceva”, adică chiar un tigru tasmanian sau o variantă a acestuia.

Deocamdată, totul va rămâne o enigmă…


Lasă un comentariu