EXCLUSIV! N-o să vă vină să credeţi ce mâncăruri senzaţionale consumau romanii bogaţi pe vremuri…


Acum 2.000 de ani, în timpul gloriei Imperiului Roman, nu erau foarte mulți cetăţeni romani bogați. Cei mai mulți oameni erau săraci. Dar unii au fost cu adevărat bogați… Bineînţeles că ei nu puteau să-şi afişeze bogăţiile cu maşini scumpe şi elicoptere ca în zilele noastre, ci altfel.

Astfel, bogaţii aveau o mulțime de bucătari sclavi, care făceau mese extraordinar de frumoase; mulţi dintre prietenii bogaţilor erau invitaţi să participe la aceste desfătări culinare care erau consumate în săli de mese fanteziste. Acest lucru era mai important pentru romanii bogaţi decât mâncarea în sine, care putea avea gust sau nu.

Dar, cam ce consumau romanii bogaţi în acele timpuri? Ştim, de exemplu, că păunii erau la mare căutare. Dar, o masă complexă implica umplerea unui pui într-o rață, apoi a unei rațe într-o gâscă, apoi a gâştii în interiorul unui porc, apoi a porcului într-o vacă – totul fiind gătit.

Câteodată, romanii bogați îşi trimiteau sclavii în munții de lângă Roma, pentru a obține zăpadă, ca să menţină mâncarea la rece, întrucât, bineînţeles că pe vremurile acelea nu existau frigidere!

Bogaților romani le plăceau totodată folosirea condimentelor scumpe, pe care comercianții le aduceau de la mii de kilometri distanță. Scorțișoara, piperul, nucșoara și cuișoarele veneau tocmai din îndepărtata Indie.


Lasă un comentariu