Oamenii de ştiinţă pretind că au descoperit de unde provine inteligenţa umană. Cum rămâne atunci cu inteligenţa atât de diferită a unor specii de păsări?


Citez de pe site-ul MedicalXPRess.com o ştire conform căreia inteligenţa unor specii, printre care şi cea a omului, îşi are originea într-un „accident genetic” ce ar fi avut loc acum 500 de milioane de ani.

„Cercetătorii au identificat momentul istoric în care genele care ne fac să gândim şi să raţionăm s-au dezvoltat. Acest moment a avut loc în urmă cu peste 500 de milioane de ani, când un simplu animal nevertebrat care trăia în mare, a avut parte un accident genetic, în urma căruia au rezultat copii suplimentare al acestor gene. Descendenţii acestui animal au beneficiat de aceste gene suplimentare, rezultând vertebrate mult mai sofiscate, inclusiv oamenii.”

Eu recunosc că nu mă pricep prea mult la genetică, dar totuşi nu sunt atât de prost. Adică, pot să-mi pun întrebări logice (şi nu ştiu dacă această logică îmi provine din genele suplimentare de acum 500 de milioane de ani). Aşadar, dacă inteligenţa unor specii provine de la acel animal nevertebrat de acum 500 de milioane de ani, cum se face că nişte fiinţe vertebrate, cum sunt păsările, prezintă niveluri atât de diferite de inteligenţă în interiorul lor? Cum se face că specii apropiate au aşa mari diferenţe în ceea ce priveşte inteligenţa? Adică, să luăm din familia păsărilor, două specii: curcanii şi papagalii. Ambele au cioc, pene, două picioare prevăzute cu gheare. Dar, la inteligenţă….diferenţa dintre ele e enormă. Dacă la un curcan inteligenţa e extrem de limitată, papagalii sunt extrem de inteligenţi, la fel ca nişte copii de 2-3 ani (vezi articolul acesta: https://www.lovendal.ro/wp52/inteligenta-incredibila-a-papagalului-alex-o-sfidare-la-adresa-teoriei-evolutioniste-tot-creationismul-are-dreptate/). Ce s-au întâmplat cu genele suplimentare care ar crea inteligenţa, de care vorbeşte articolul de pe MedicalXPRess.com? Curcanii nu mai beneficiază de ele? Doar papagalii!? Au dispărut la curcani şi au apărut la papagali? Unii o să spună că papagalii au căpătat inteligenţă cu timpul odată cu creşterea lor alături de oameni; dar, şi curcanii sunt păsări domestice, crescând tot alături de oameni. Uneori, oamenii de ştiinţă ar trebui să fie mai temperaţi când vorbesc cu entuziasm de anumite descoperiri.

P.S. Sunt curios dacă adepţii existenţei extratereştrilor susţin, la fel, că extratereştrii de pe alte planete sau galaxii au avut parte de aceleaşi „accidente genetice” ca şi speciile din care ar fi evoluat oamenii. Accidente, nu?

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO