Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Ştiinţa confirmă: câinii pot recunoaşte persoanele rele!

207

blankCercetări întreprinse în ultimii ani asupra câinilor au constatat faptul că aceştia sunt extraordinar de perceptivi atunci când vine vorba de citirea gesturilor umane și a expresiilor faciale. Un studiu din 2015 sugerează că cei mai buni prieteni ai oamenilor sunt, de asemenea, capabili să-şi dea seama cât de încredere este o anumită persoană, acţionând astfel în consecință.

În studiul realizat de Akiko Takaoka de la Universitatea din Kyoto din Japonia, a fost evaluată capacitatea câinilor de a înțelege dacă o persoană este de încredere sau nu.

Pentru a testa capacitatea câinilor, proprietarii de câini au indicat către un recipient cu mâncare în el. Câinii au alergat către recipient și au consumat mâncarea. Apoi, o altă persoană a arătat către recipient; când această acțiune a fost repetată, câinele a ignorat persoana care privea către container, demonstrând astfel că patrupedele au învățat că acele persoane nu sunt de încredere. Acest rezultat a fost consistent pentru toți cei treizeci și patru de câini incluși în studiu.

Cercetările recente au arătat, de asemenea, că toţi câinii sunt, de asemenea, capabili să-și formeze loialitatea față de oameni. Într-un experiment, proprietarul câinelui cere ajutor unei alte persoane. În unele cazuri, persoana abordată a fost de ajutor proprietarului, iar alteori a fost dură sau agresivă față de proprietar. După aceasta întâmplare, persoana respectivă încearcă să ofere câinelui o recompensă. Cercetarea a constatat că toţi câinii ar accepta cu fericire recompensa de la o persoană care a fost bună cu proprietarul câinelui, dar ar fi agresivi faţă de persoana care a fost dură cu stăpânul lor. Acest lucru demonstrează că toţi câinii au o înțelegere mult mai precisă a interacțiunilor sociale umane decât se presupunea anterior.

În prezent, se desfășoară cercetări aprofundate cu privire la modul în care câinii înțeleg lumea socială și interacțiunile umane.

Orgoni Crystal