Câmpii şi munţi uriaşi se află în interiorul Pământului – susţin cercetătorii


Aşa cum se cunoaşte, Pământul este împărțit în trei straturi: scoarţa (40 km adâncime), mantaua (2900 km) şi nucleul (3500 km). Cu toate acestea, oamenii de știință au identificat un nou strat în interiorul adânc al Pământului, care are proprietăți similare cu cele văzute pe suprafața Terrei.

Un studiu publicat în 2019 în revista „Journal of Science” explică modul în care cercetătorii au folosit datele de la undele seismice uriașe de cutremur, pentru a descoperi structuri asemănătoare suprafeței Pământului – munţi şi câmpii.

Astfel, munți mai mari decât Muntele Everest și mai aspri decât Tibetul se află probabil adânc sub suprafața Pământului. Cercetătorii de la Institutul de Geodezie și Geofizică din China și de la Universitatea Princeton au folosit date privind undele seismice de la un cutremur masiv din Bolivia din 1994, pentru a examina un strat de rocă situat la aproximativ 660 de kilometri sub suprafața Pământului.

Se pare că tot ceea ce şi-a imaginat Jules Verne în romanul de aventuri „Călătorie în centrul Pământului”, în care apărea un peisaj subteran în interiorul Pământului, n-a fost chiar o fantezie…

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO