NASA recunoaşte că dioxidul de carbon ecologizează Terra… Cu cât mai mult CO2 eliberat în atmosferă (ca urmare a arderii combustibililor fosili), cu atât Pământul va deveni mai verde, datorită fotosintezei!


În contradicție directă cu poveştile despre cât de rău este creşterea nivelului de dioxid de carbon în atmosfera Pământului, un studiu științific publicat în „Nature Climate Change” și supervizat de NASA arată că creșterea nivelului de dioxid de carbon are un impact extrem de pozitiv asupra re-ecologizării planetei Pământ în ultimele trei decenii, unele regiuni înregistrând o creștere de peste 50% a vieții plantelor.

Studiul (ce poate fi găsit AICI), intitulat „Ecologizarea Pământului și factorii sai de impact”, a folosit date din satelit pentru a urmări și a cartografia extinderea creșterii plantelor verzi în întreaga lume în perioada 1982-2015. Publicat în 2016, acest studiu a constatat că creșterea dioxidului de carbon în atmosferă provoacă „fertilizarea” vieții plantelor, rezultând o accelerare remarcabilă a „ecologizării” pe fiecare continent al Pământului.

După cum explică abstractul studiului: „Am demonstrat o creștere persistentă și răspândită a vegetaţiei, de la 25% până la 50% din suprafața vegetală globală (…) Simulările factoriale cu mai multe modele ecosistemice globale sugerează că CO2 explică 70% din tendința de ecologizare observată”. Cu alte cuvinte, planeta devine din ce în ce mai ecologică/verde, iar acest lucru se datorează şi nivelurilor crescute de CO2, potrivit oamenilor de știință. Cu cât mai mult CO2 eliberăm în atmosferă, cu atât mai mulţi nutrienţi sunt disponibili pentru plante şi cu atât mai repede Pământul este reînverzit.

Totul este ştiinţă, deoarece plantele folosesc dioxidul de carbon pentru a creşte. CO2 mai mare înseamnă un Pământ mai verde, deoarece CO2 este cea mai importantă substanţă pentru susținerea plantelor de pe tot globul. Este incredibil cum toată nebunia „schimbărilor climatice” neagă știința de bază a botanicei și a fotosintezei. Fotosinteza este procesul de fixare a dioxidului de carbon din atmosferă de către plantele verzi (cu clorofilă), în prezența radiațiilor solare, cu eliminare de oxigen și formare de compuși organici (glucide, lipide, proteine) foarte variați.

În contradicție directă cu știința reală privind beneficiile de ecologizare a dioxidului de carbon, există oameni de ştiinţă dar şi oameni politici care susțin aberant că dioxidul de carbon este un „poluant” otrăvitor, care va distruge lumea, cerând astfel intervenții radicale în chimia atmosferică. De exemplu, politiciana democrată americană Alexandria Ocasio-Cortez a lansat programul „Green New Deal”, care consideră că dioxidul de carbon trebuie eliminat pentru a salva planeta. Pentru asta, ar trebui să se interzică arderea combustibililor fosili.

În realitate, creșterea nivelului dioxidului de carbon va avea următoarele efecte benefice pe Pământ:

* Reîmpădurirea, datorată faptului că Pământul se îndreaptă spre un mediu mai cald, mai umed, cu efect de seră;
* Creșterea biodiversității pădurilor tropicale;
* Creșterea precipitațiilor pe continentele Pământului;
* Transformarea deșerturilor în câmpii utilizabile pentru pășunat și agricultură;
* Accelerarea ecologizării planetei, care este deja mult mai verde decât acum 50 de ani.

Foto: pxhere.com (Commons Creative – free)
ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO