Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

După mai bine de 1,5 miliarde de ani după formarea Terrei, pe planeta noastră nu existau decât ape, fără continente! Acelaşi lucru îl spune şi Biblia… de unde ştia!?


Cosmologii ne spun că Pământul s-a născut în urmă cu 4,6 miliarde de ani. Dar, chiar după mai bine de 1,5 miliarde de ani după ce Terra s-a format, planeta noastră nu era decât o întindere imensă de ape, fără să existe continentele şi insulele de astăzi, se arată într-un studiu ştiinţific publicat pe site-ul nature.com.

Cercetătorii au analizat diferitele tipuri de oxigen din placa oceanică veche de 3,2 miliarde de ani Pilbara Craton. Astfel, s-au cercetat cantitățile relative de oxigen 16 și oxigen 18, care sunt izotopi stabili de oxigen detectați în peste 100 de roci. Oxigenul 18 este puțin mai greu decât oxigenul 16 și are caracteristica de a fi mai puțin probabil să se evapore.

Cercetătorii au analizat această placă oceanică veche de 3,2 miliarde de ani și au descoperit că apa de mare de la acea vreme conținea mai mult oxigen decât în ​​prezent. Cea mai probabilă explicație este că pe Pământ nu existau continente acum 3,2 miliarde de ani. Acest lucru se datorează faptului că atunci când se formează continentul, argila din crustă absoarbe izotopii grei de oxigen (oxigenul-18) în apa de mare.

Foarte interesant e faptul că acelaşi lucru îl spune şi Biblia, chiar în Geneză, adică faptul că Pământul, la începuturi, era doar o întindere imensă de ape. De unde ştiau autorii Bibliei acest lucru!?

1. La început a făcut Dumnezeu cerul şi pământul.
2. Şi pământul era netocmit şi gol. Întuneric era deasupra adâncului şi Duhul lui Dumnezeu Se purta pe deasupra apelor. (…)
9. Şi a zis Dumnezeu: „Să se adune apele cele de sub cer la un loc şi să se arate uscatul!” Şi a fost aşa. şi s-au adunat apele cele de sub cer la locurile lor şi s-a arătat uscatul.
10.Uscatul l-a numit Dumnezeu pământ, iar adunarea apelor a numit-o mări. Şi a văzut Dumnezeu că este bine.