Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

E posibil ca Pământul să se ciocnească de Marte sau Venus

253
Pamant MarteSistemul nostru solar are un viitor violent, arată o simulare a astronomilor francezi. Cercetătorii de la Observatorul din Paris au calculat că există o posibilitate, dar foarte mică, în care Marte şi Venus să se ciocnească cu Pământul.

Scenariul a rezultat în urma unor simulări care arată cum vor evolua orbitele planetelor în viitorul foarte îndepărtat. În 1% din cele peste 2.500 de simulări intervin coliziuni între planete, în următorii 5 miliarde de ani, explică autorul cercetării, Jacques Laskar. 29 de scenarii prevăd o întâlnire între Marte şi Terra, 18 între Venus şi planeta noastră. Echipa condusă de el a observat că există şi şansa ca Mercur să se lovească de Venus, rezultând astfel o nouă planetă. Dar în acest scenariu, Terra nu va fi afectată.
“Dacă peste miliarde de ani va mai exista cineva pe Pământ, va vedea o explozie pe cer şi cele două planete se vor uni. Noua planetă rezultată va fi mai mare decât Venus”, spune Laskar. În ciuda dimensiunii sale, Mercur este destul de periculoasă.
Marte, de asemenea, ar putea experimenta o întâlnire cu Jupiter, a cărui gravitaţie ar “arunca” Planeta Roşie afară din sistemul solar.
Astronomii credeau că orbitele planetelor sunt previzibile. Acum 20 de ani ei au descoperit, însă, mici fluctuaţii în mişcarea lor, iar acum au arătat că aceste fluctuaţii pot aduce schimbări importante în sistemul solar, în milioane de ani.

Orgoni Crystal