A fost descoperită „cometa mayaşilor”, 2012 S1, cea mai strălucitoare cometă din istorie, care va eclipsa chiar şi Luna!

  •  
  •  
  •  
  •  

Astronomii au descoperit o cometă extrem de strălucitoare, care se află acum la 990.000.000 de kilometri faţă de Pământ, în spatele planetei Saturn, anunţă National Geographic. Botezată 2012 S1, în momentul actual, chiar şi cu cele mai puternice telescoape de pe Pământ, cometa apare ca un corp ceresc cu o slabă luminozitate. Dar, odată ce se va apropia de Pământ, cometa va deveni vizibilă cu ochiul liber, peste 1 an, la sfârşitul lui 2013 şi începutul lui 2014. 2012 S1 va fi atât de strălucitoare, încât Luna va fi eclipsată noaptea de această cometă. Dacă nu se va descompune când se va apropia de Soare, 2012 S1 va deveni chiar cea mai strălucitoare cometă din istorie! Şi asta datorită lăţimii sale (3 km) şi a gazului şi prafului abundent prezent în nucleul său de gheaţă, ce va reflecta puternic lumina solară. În plus, e posibilă să o vedem chiar şi ziua!

Observată pentru prima oară de doi astronomi ruşi, originea lui 2012 S1 rămâne încă un mister. Totuşi, ţinând cont de orbita sa, se pare că ea ar proveni din norul lui Oort, un nor de comete aflat dincolo de sistemul solar, la 50.ooo u.a. distanţă faţă de Pământ.

P.S. Nu ştiu de ce, unii denumesc acest corp ceresc ca fiind „cometa mayaşilor”. După ce aşa-zisa apocalipsă de pe 21 decembrie 2012 nu va mai avea loc, probabil că data sfârşitului lumii va fi mutată prin 2013 sau 2014, odată ce această cometă va deveni extrem de strălucitoare pe Pământ. Aceasta mi-aduce aminte de celebra cometă Kohoutek din 1974, care, la fel, se preconiza că va fi cea mai strălucitoare din istorie. Nu a fost chiar aşa, dar mediatizarea ei ca fiind cea mai strălucitoare cometă din istorie a făcut posibilă apariţie unei secte numită „Copiii lui Dumnezeu”, condusă de David Berg, care consideră că ea va aduce sfârşitul lumii în ianuarie 1974. Că nu s-a întâmplat apocalipsa atunci, e evident…


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un comentariu