Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Specialiştii germani au reuşit să creeze un Soare artificial pe Terra


Oamenii de știință din Germania au lucrat la un proiect de anul trecut (2016), pentru a reproduce luminozitatea și intensitatea luminii solare, fără a avea nevoie de un Soare. Cel mai mare Soare artificial din lume a fost construit în Germania și ar putea fi folosit pentru a crea hidrogen util în viitor.

Centrul Aerospaţial German a sponsorizat și a finanțat proiectul, făcându-l un succes până în acest punct. Soarele artificial a fost testat, iar efectele sale au fost uimitoare pentru toată lumea, inclusiv pentru inginerii de la echipa de cercetare, cei care au creat Soarele.

Cu 149 de lămpi de xenon, imensul Soare artificial poate vaporiza apa în doar câteva secunde. Denumind proiectul drept „lumina Soarelui“, lămpile creează intensitatea luminii pe care o primim de la Soarele nostru natural. Pentru a obţine acest lucru, toată lumina trebuie să fie suficient de strălucitoare astfel încât să fie reflectată într-un singur loc. Toată apa care se evaporă se transformă în hidrogen și oxigen, făcând posibil ca gazele să devină combustibili utili.

Un test al lămpilor a durat aproape 20 de minute și a arătat adevărata putere și putere a luminii. Temperaturile pot ajunge la un maxim de 3.000 de grade Celsius, faţă de 5.500 de grade cât are Soarele nostru, în fotosferă.


Lasă un comentariu