Datoria globală a ajuns la 217 de trilioane de dolari, iar bogaţii Illuminati se bucură de acest lucru… 8 bogaţi Illuminati deţin o avere cât 3,6 miliarde de oameni!


Datoria globală crește în fiecare an și aceasta ar putea avea consecințe grave. Datoriile (atât la nivelul populaţiei, cât şi la nivelul companiilor şi a guvernelor) au scăpat de sub control în fiecare colț al lumii.

Persoanele fizice și familiile acceptă că ele vor trebui să trăiască în datorii o viaţă întreagă. În același timp, guvernele lumii acceptă, de asemenea, că vor trebui să funcționeze cu datorii față de creditorii monetari internaționali. Majoritatea oamenilor sunt conștienți de aceste fapte și totuși puțini sunt conștienți de dimensiunea șocantă reală a datoriei globale.

Potrivit Institutului de Finanțe Internaționale, datoria globală a atins un nivel record de 217 trilioane de dolari. Un reprezentant al Institutului a susținut că nivelurile ridicate ale datoriilor au fost în primul rând determinate de guvernele lumii în curs de dezvoltare care și-au majorat cumulat împrumuturile cu 5% în ultimul an.

Atunci când guvernele devin îndatorate faţă de marii creditori internaționali de bani, aceștia sunt obligați să impoziteze populațiile țărilor respective mai mult decât ar plăti altfel pentru împrumuturile lor. Astfel, dobânda acumulată pe astfel de împrumuturi și dependența eternă de aceste instituții pentru a menține liniștea țărilor respective înseamnă că majoritatea guvernelor (și oamenii care sunt guvernaţi) sunt prinși într-un ciclu nesfârșit de datorii și rambursări, din care este practic imposibil să mai scăpăm. Efectul acestui ciclu a contribuit în mod semnificativ la prăpastia tot mai mare dintre cei mai bogaţi oameni de pe planetă și restul lumii.

Potrivit unei cercetări șocante, publicată de organizația de caritate Oxfam, 8 oameni extrem de bogaţi au aceeași avere ca și 3,6 miliarde dintre cei mai săraci oameni de pe planetă. Este clar că acești indivizi ar dori ca acest ciclu să continue perpetuu, însă, potrivit experților, ciclul pur și simplu nu poate merge pe termen nelimitat. În schimb, experții financiari și economiștii cred că acesta este cel mai mare balon de datorii din istoria finanțelor, care se va încheia cu un colaps economic complet…


Lasă un comentariu