Proprietarul miliardar al corporaţiei Cartier, cu o avere de 7,5 miliarde de dolari, nu poate dormi noaptea pentru că se teme că cei săraci se vor revolta împotriva bogaţilor


Johann Rupert, proprietarul multimiliardar al companiei de bijuterii de lux Cartier, care are o avere de 7,5 miliarde de dolari, şi-a exprimat lumii, în anul 2015, unele dintre cele mai mari temeri ale sale. De exemplu, el își face griji că roboții o să înlocuiască într-o bună zi lucrătorii și că săracii se vor revolta într-o bună zi împotriva bogaților.

Vorbind la Summit-ul de lux al Financial Times din Monaco din 2015, Rupert le-a spus participanţilor că nu poate să doarmă cu gândul la schimbările inevitabile care trebuie să aibă loc în sistemul nostru în ceea ce privește decalajele de bogăție – ele nu trebuie să fie răsturnări violente, dar acest mod de a fi nu mai poate dura pentru totdeauna.

Realitatea situației este că, în lumea noastră, cei care nu dispun de mijloacele de a-și îndeplini nevoile sunt în creștere. Se crede că până în 2030 1% dintre cei mai bogaţi oameni vor deține două treimi din averea globală. Acest lucru se întâmplă din mai multe motive, ca de exemplu coduri fiscale controversate, planuri de salvare a băncilor, corupţie, subvenții guvernamentale și multe altele.

Așa dorim să fie viețile noastre? Într-o lume în care oamenii bogați sunt pur și simplu capabili să manipuleze și să controleze pe alții? Nu trebuie să-i judecăm pe acei cu averi mari – nu este vorba de asta – ci pur și simplu trebuie să ne punem întrebarea: de ce trăim într-un mod în care permitem oamenilor puternici să-i ţină în sărăcie pe ceilalţi?

Potrivit lui Bloomberg, Johann Rupert a spus în conferință că atunci când săracii se vor revolta, clasa de mijloc nu va mai dori să cumpere bunuri de lux din teama de a-și expune averea. „Cum va face faţă societatea șomajului structural și invidiei, urii și războiului social?”, a spus el. „În acest stadiu distrugem clasa de mijloc și ne va afecta. Este nedrept. Deci, asta mă ține treaz noaptea”, a spus Johann Rupert.

Din punctul meu de vedere, problema este următoarea: miliardarii lumii trebuie să-şi dea seama că, individual, nu au ce face cu această bogăţie pe care o deţin şi, de aceea, ar trebui să devină şi responsabili din punct de vedere social. De exemplu, să-şi strângă o parte din averea deţinută (să zicem, 50%) şi să investească în proiecte sociale globale – să spunem transformarea deşertului Sahara într-o „oază agricolă”, pentru a rezolva problema foametei din Africa. Cu astfel de investiţii în proiecte sociale, posibilitatea de revoltă a săracilor ar deveni mai mică. Dar, dacă miliardarii gândesc egoist şi se gândesc doar cum să-şi păstreze bogăţiile, fără să mai dea „share” şi la alţii…

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO