Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

4,6 trilioane de dolari – asta era averea fabuloasă a împăratului roman Augustus, cel mai bogat om din istorie


Imagine: wikipedia.org (Commons Creative – free)

Actualmente, familia Rothschild pare a fi cea mai bogată din lume, deţinând valori de peste 2 trilioane de dolari, conform site-ului Investopedia (deşi într-o actualizare ulterioară a articolului a spus că această cifră ar fi fost „inadecvată”).

O avere absolut fabuloasă, însă… cel mai bogat om din istorie se pare că a fost un împărat roman (de fapt, primul împărat roman), pe nume Augustus (Octavianus Augustus). Născut în anul 63 î.Hr., Augustus a fost adoptat în anul 44 î.Hr. de Iulius Cezar, celebru conducător politic şi general roman.

Conform site-ului visualcapitalist.com, care în 2017 a calculat averea personalitaţilor istorice ale lumii, cel mai bogat om din istorie a fost împăratul Augustus, al cărui avere ar fi fost echivalentul (în banii de azi) de… 4,6 trilioane de dolari! Cu aşa avere, moştenitorii săi ar fi trebuit să fie extrem de fericiţi! De unde avea o asemenea bogăţie Augustus? El deţinea, ca proprietate privată, o mare parte din Egipt!

Un alt mare bogătaş din istorie, conform aceluiaşi site, a fost William Cuceritorul, vikingul care a cucerit Anglia şi a devenit regele acestui teritoriu şi care deţinea o avere echivalentă de… 228 de miliarde de dolari.


Lasă un comentariu