4,6 trilioane de dolari – asta era averea fabuloasă a împăratului roman Augustus, cel mai bogat om din istorie


Imagine: wikipedia.org (Commons Creative – free)

Actualmente, familia Rothschild pare a fi cea mai bogată din lume, deţinând valori de peste 2 trilioane de dolari, conform site-ului Investopedia (deşi într-o actualizare ulterioară a articolului a spus că această cifră ar fi fost „inadecvată”).

O avere absolut fabuloasă, însă… cel mai bogat om din istorie se pare că a fost un împărat roman (de fapt, primul împărat roman), pe nume Augustus (Octavianus Augustus). Născut în anul 63 î.Hr., Augustus a fost adoptat în anul 44 î.Hr. de Iulius Cezar, celebru conducător politic şi general roman.

Conform site-ului visualcapitalist.com, care în 2017 a calculat averea personalitaţilor istorice ale lumii, cel mai bogat om din istorie a fost împăratul Augustus, al cărui avere ar fi fost echivalentul (în banii de azi) de… 4,6 trilioane de dolari! Cu aşa avere, moştenitorii săi ar fi trebuit să fie extrem de fericiţi! De unde avea o asemenea bogăţie Augustus? El deţinea, ca proprietate privată, o mare parte din Egipt!

Un alt mare bogătaş din istorie, conform aceluiaşi site, a fost William Cuceritorul, vikingul care a cucerit Anglia şi a devenit regele acestui teritoriu şi care deţinea o avere echivalentă de… 228 de miliarde de dolari.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock