Pasărea Sakkara, cel mai uluitor artefact din Egiptul antic! Existenţa ei dovedeşte că vechii egiptenii puteau zbura cu avioane în urmă cu mii de ani! Cum e posibil aşa ceva!?


Piramidele și alte artefacte din Egiptul antic continuă să-i entuziasmeze pe arheologi, dar este posibil ca egiptenii antici să fi avut avioane? Sau alte obiecte de zbor avansate?

O sculptură din lemn, datând din secolul al 3-lea î.Hr., a fost găsită într-un mormânt din Sakkara/Saqqara (Egipt) în 1898. Acesta a fost clasificată ca o pasăre și a fost plasată împreună cu alte sculpturi de păsări la Muzeul din Cairo, până când Dr. Khalil Messiha, un medic și egiptolog, a văzut artefactul în 1969 și şi-a dat seama că arăta ca un model de avion.

Profesorul emerit de inginerie mecanică de la Universitatea din Houston, John H. Lienhard, dă următoarele explicaţii referitoare la acest artefact:

„Celelalte păsări au picioare. Acesta nu are niciun picior. Celelalte păsări au pictate pene. Acesta nu are aşa ceva. Celelalte păsări au cozi orizontale, ca o pasăre reală. Acest model ciudat de lemn are o cârmă verticală. Se poate vedea, de asemenea, că aripa are o secțiune transversală. Totul este corect din punct de vedere aerodinamic. Sunt prea multe detalii ca totul să fie doar o coincidenţă”. Unii consideră că ceea ce pare a fi cârma verticală a unui avion reprezintă de fapt o coadă răsucită, așa cum apare ea la păsările care împodobesc templul Khonsu.

Fratele Dr. Messiha, inginer de zbor, a făcut o reproducere în mare a modelului și a reuşit să zboare cu succes. Q.e.d.! Lienhard a remarcat faptul că secolul 3 î.Hr. a fost un moment de mare ingeniozitate. El a scris: „Nimeni nu ar fi putut ajunge atât de aproape de forma reală a unui aparat de zbor, fără să fi transpus totul pe o scară mai mare. Acest mic model de lemn ar fi putut cu greu exista dacă cineva nu ar fi lucrat cu modele mari, chiar capabile de a transporta oameni.”

Dacă pasărea Sakkara reprezintă o încercare reală, sau chiar una de succes, pentru construirea unei aeronave, rămâne un mare mister.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO