Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Cele mai uimitoare 5 invenţii ale vechilor egipteni

  •  
  •  
  •  
  •  

Civilizațiile antice, cum ar fi Grecia si Roma antică, au inventat multe lucruri care s-au dovedit a fi utile în viața lor de zi cu zi, lucruri pe care mai târziu au fost îmbunătățite și actualizate, fiind şi acum folosite în zilele noastre. Egiptul antic a avut şi el mai multe contribuții la invenţiile lumii; noi, oamenii, mai folosim şi astăzi lucrurile pe care egiptenii le-au creat, fără a cunoaște originea lor.

Vechii egipteni au avut mai multe idei unice şi este remarcabil faptul că o mare parte din ceea ce ei au inventat s-a dovedit a fi foarte util, din moment ce utilizăm şi astăzi acele lucruri. Iată câteva dintre invenții vechilor egipteni…

1) Foile de papirus – Chinezii pot fi creditaţi cu inventarea primelor foi de hârtie, dar înainte egiptenii antici au creat ceva similar, şi anume foile de papirus. Papirusul era o plantă asemănătoare trestiei, care creştea în apropierea Nilului. Papirusul a fost adesea şi pentru multe alte lucruri din viața egiptenilor, cum ar fi covoarele, sandalele, coșurile și frânghiile. Desigur, papirusul era ideal şi pentru a scrie pe el.

Cele mai vechi dovezi ale foilor de papirus sunt destul de recente, din perioada 2012-2013; ele au fost găsite la Wadi al-Jarf şi sunt datate de la sfârșitul domniei faraonului Khufu. Pergamentul, realizat din piei de animale, rivaliza cu sulurile de papirus. Apoi, a devenit o obişnuinţă în a se folosi mai degrabă pergamente, dar foile de papirus au fost cu siguranţă un pas mare în crearea foilor de hârtie.

2) Drajeuri pentru o respiraţie plăcută – Egiptenii antici au fost foarte precauţi cu privire la aspectul și igiena lor. La fel ca azi, respiraţia urât mirositoare însemna o sănătate dentală precară. Pâinea pe care egiptenii o mâncau era, de obicei, foarte dură și crocantă, din cauza pietrelor folosite pentru a pisarea făinii. Acest lucru făcea ca dinții egiptenilor antici să fie foarte uzaţi. Pentru a face față acestor impedimente, egiptenii au inventat drajeurile pentru o respiraţie plăcută. Acestea erau făcute din tămâie, smirnă ​​și scorțișoară cu miere. Apoi, le modelau sub formă de pilule. Procesul de fabricaţie este destul de asemănător şi în ziua de astăzi, numai că acum sunt şi cu aromă de mentă.

3) Bărbieritul și tunsoarea – După cum am menționat deja mai sus, vechii egipteni erau foarte obsedaţi de aspectul și igiena lor. De obicei, ei considerau părul ca fiind extrem de neigienic, dar şi incomod, în perioada căldurii. Din aceste motive, egiptenii îşi tăiau părul scurt sau se rădeau complet. În acest scop, egiptenii au creat lame din piatră cu mânere din lemn. Frizeria a devenit, de asemenea, o profesie.

4) Ceasurile – Egiptenii antici, împreună cu multe alte civilizaţii antice, au dezvoltat o modalitate de a măsura timpul, folosindu-se de Soare și stele. Ei au fost primii care au folosit cadranele solare, care-i ajuta să afle mai precis momentul zilei. Egiptenii se foloseau de umbra în mișcare de pe un obelisc pentru a determina momentul dimineții, a după-amiezii și a serii. De asemenea, ei au creat un ceas de apă pentru a determina momentul timpului noaptea. Apa era umplută într-o structură sub formă de con, ce avea o mică gaură în partea de jos. Nivelul apei era determinat prin marcaje ce erau sculptate pe con, reprezentând astfel orele. Egiptenii verificau nivelul apei pentru a determina timpul.

5) Machiajul – acesta era foarte popular în Egiptul antic. Machiajul era folosit de către toată lumea, indiferent de statutul social sau de sex. El era utilizat pentru o înfăţişare mai bună, dar şi pentru a ajuta la protejarea pielii în faţa Soarelui.

Fardul de ochi, foarte asemănător cu ceea ce oamenii folosesc astăzi, era realizat din funingine și alte minerale. Acesta era aplicat cu ajutorul unui băț mic la pleoapele superioare și inferioare. De asemenea, el era folosit pentru a picta sprâncenele. Egiptenii antici mai credeau, de asemenea, că machiajul avea calități magice și puteri de vindecare. Cei mai mulți egipteni îşi aplicau singuri machiajul, dar cei care îşi permiteau se duceau la cosmeticeni.

Data viitoare, când vă aplicaţi un fard de ochi sau vă verificaţi ceasul, amintiţi-vă de unde provin toate aceste invenţii interesante.


  •  
  •  
  •  
  •  
Orgoni Crystal