Cele mai stupide 10 morţi din istoria omenirii


moarte-amuzantaO „lege nescrisă” spune că în lumea asta nu poţi scăpa de două lucruri: de impozite şi de moarte. Se ştie că orice om moare; dar să mori din lucruri absolut stupide este cu adevărat regretabil.

1) Alex Mitchell: a murit de râs

Dacă crezi că nu poţi muri de râs afla că te înşeli. Alex Mitchell în vartsa de 50 de ani a murit de râs în 1975 urmărind un episod din serialul de comedie The Goodies difuzat de BBC în acea perioadă. Cauza morţii a fost insuficienţă cardiacă. Soţia sa le-a mulţumit producătorilor serialului pentru ultimele momente fericite ale soţului său.

2) Ivan McGuire: şi-a uitat paraşuta când a sărit din avion

De profesie săritor cu paraşuta profesionist, Ivan McGuire s-a decis într-o zi în 1988 să îşi filmeze săritura de la înălţimea de 3000 de metri. S-a apucat repede de treabă, şi-a luat camera şi a sărit. Doar că în cădere şi-a dat seama că şi-a uitat paraşuta!

3) Mark Gleeson: mort prin asfixie, datorită tampoanelor de femeie

Să mori datorită tampoanelor pare irealistic, dar asta a păţit Mark Gleeson, când într-o noapte din 1996 pentru a nu mai sforăi şi-a introdus două produse de igienă feminină în nări. A murit asfixiat în somn.

4) Bobby Leach: mort datorită unei coji de portocale

Bobby Leach avea o plăcere nebună să sfideze moartea. În 1911, era al doilea om din lume care se incumenta să se arunce în cascadă Niagara pe un butoi. După această experienţă şi mai multe cascadorii prin care râdea în faţa morţii, Leach şi-a găsit sfârşitul într-un mod cât se poate de ironic. Într-o zi, fiind la plimbare pe o stradă din Noua Zeelandă, Leach a alunecat pe o coajă de portocală. S-a lovit atât de tare la picior, încât a trebuit să îi fie amputat. Însă după operaţie au intervenit unele complicaţii, Leach murind în urma unei infecţii şi hemoragii.

5) Allan Pinkerton: infecţie ca urmare a muşcării limbii proprii!

Allan Pinkerton (1819-1884), faimos pentru crearea agenţiei de detectivi Pinkerton şi inventarea mai multor tehnici pentru detectivi, cum ar fi urmărirea suspecţilor şi munca sub acoperire, a murit în urma unei infecţii la limbă, după ce şi-o muşcase alunecând pe trotuar.

6) Jack Daniel: infecţie de la degetul de picior lovit în urma unei crize nervoase

Faimosul fabricant de whiskey Jack Daniel a ajuns la muncă mai repede ca niciodată într-o zi din 1911. A vrut să-şi deschidă seiful, dar uitând combinaţia, s-a enervat şi a dat cu piciorul în cutia de fier. S-a lovit la degetul de la picior, a făcut o infecţie care s-a agravat şi i-a adus moartea.

6) Jean-Baptiste Lully: cangrenă pentru că şi-a dat cu bastonul în picior

În timp ce dirija orchestră care îi cânta imnul Te Deum regelui Louis XIV în 1687, Jean-Baptiste Lully era atât de concentrat să dirijeze bine şi să păstreze ritmul, încât s-a accidentat mortal. Pe vremea aceea dirijorul nu folosea bagheta, ci bătea în podea cu un baston. Din greşeală, s-a lovit cu acest baston peste degetul cel mare de la picior, şi, cu toate că durerea era groaznică, nu a oprit concertul. Rana de la deget a făcut abces, care a dat în cangrenă, iar Lully a refuzat să şi-l amputeze. Cangrenă s-a răspândit până ce l-a omorât pe încăpăţânatul muzician.

7) Jerome Irving Rodale: infarct în timpul unui interviu

Jerome Irving Rodale era partizanul dietelor sănătoase. A fost unul dintre primii nutriţionişti care a pledat pentru consumul de alimente sănătoase şi cultivate organic. Cu toate că se lăuda că va trăi cel puţin 100 de ani, Rodale a murit la 72 de ani, în 1971, făcând infarct, în timpul unui interviu luat pentru Dick Cavett Show. Părând că adormise, Dick Cavett a glumit întrebându-l „Vă plictisim, nu-i aşa, Mr. Rodale?” abia după câteva minute dându-şi seama că, de fapt, invitatul său murise. Emisiunea nu a fost niciodată dată pe post.

8 ) Yooket Paen: electrocutată cu ajutorul unui cablu neizolat

În 1991, o femeie de 57 de ani din Thailanda, Yooket Paen, se plimba prin curte când a alunecat, s-a prins de un cablu neizolat ca să nu cadă şi a murit electrocutată. După înmormântarea femeii, sora sa de 52 de ani le explică vecinilor cum a avut loc accidentul surorii sale, moment în care a alunecat, s-a prins de acelaşi cablu şi a murit şi ea electrocutată.

9) Hans Steininger: şi-a rupt gâtul din cauza bărbii sale lungi

Australianul Hans Steininger era faimos pentru barba sa, care se pare că era cea mai lungă din lume (aproape 1,4 m) dar care i-a adus şi moartea. Într-o zi în 1567, a izbucnit un incendiu în oraş şi în grabă, Hans a uitat să îşi strângă barbă. Din greşeală a călcat pe ea, şi-a pierdut echilibrul, s-a impiediact, a căzut şi şi-a rupt gâtul, murind instantaneu.

10) Eschil: un vultur i-a aruncat în cap o ţestoasă

Eschil este considerat a fi părintele tragediei universale. În 458 I.H. Eschil a vizitat Sicilia pentru ultima oară în viaţa sa. În 456 se afla în oraşul Gela, când un vultur, confundându-i chelia cu o piatră, i-a aruncat în cap o ţestoasă. Lovitura a fost letală pentru scriitorul grec.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO