Opt lucruri uimitoare despre vise


vise-dulciVisul, unul dintre marile mistere ale corpului uman. Medicina nu a găsit o explicaţie ştiinţifică convingătoare pentru a explica pe deplin fenomenul visului. Marea majoritate a oamenilor de ştiinţă cred că visul este produsul subconştientului, dar unele vise nu pot fi explicate exclusiv aşa. Ce se întâmplă atunci când apar vise profetice? Tot subconştientul e „de vină”? Dar când se visează lucruri stranii, de parcă ar fi din alt Univers?

În acest articol, vom încerca să facem un top al celor mai uimitoare lucruri legate de vise, multe din aspecte nefiind cunoscute nouă tuturor:

1) Oamenii orbi din naştere nu visează imagini

om-orb

Oamenii care au devenit orbi după ce s-au născut pot vedea imagini în visele lor. Oamenii care se nasc orbi, nu văd nicio imagine, dar au vise în care sunt implicate alte simţuri, ca sunetul, mirosul, atingerea sau gustul.

2) Uitaţi 90% din vise

vis-40

La 5 minute după trezirea din somn, jumătate din vise sunt uitate. În 10 minute, sunt uitate 90% din vise.

3) Bărbaţii visează mai mult bărbaţi, iar femeile visează atât bărbaţi cât şi femei

vise-si-barbati-si-femei

Fiecare fiinţă umană visează, dar femeile şi bărbaţii au vise diferite şi reacţii fizice diferite. Bărbaţii tind să viseze alţi bărbaţi, pe când femeile tind să viseze atât bărbaţi cât şi femei.

4) Visele previn psihoza

psihoza

Într-un recent studiu privind somnul, studenţii care erau treziţi la începutul fiecărui vis, dar totuşi li s-au permis să doarmă 8 ore de somn, toţi au experimentat dificultăţi privind concentrarea, au fost iritabili, au avut halucinaţii şi semne de psihoză doar după 3 zile.

5) Visăm doar ceea ce ştim

oameni-visati

Visele noastre sunt pline de străini care joacă anumite roluri; dar visele noastre nu inventează aceste chipuri, acestea sunt reale, fiind văzute de-a lungul vieţii. Aşa că criminalul din visul tău s-ar putea să fie tipul de la pompa de petrol din maşina lui tata, când erai copil mic.

6) Nu toţi visăm în color

vise-color

Circa 12% din oameni visează doar alb-negru. Restul de 88% din oameni visează în color.

7) Cei care au fumat mai multe ţigări, au vise mult mai intense

femeie-fumand

Oamenii care au fumat ţigări pentru mult timp şi care s-au lăsat de fumat, au reportat că au vise mult mai intense decât oamenii obişnuiţi, conform unui studiu efectuat de Journal of Abnormal Psychology.

8 ) Sunteţi paralizaţi în timp ce dormiţi

paralizat-in-somn

Credeţi sau nu, trupul dvs. e paralizat în timpul somnului, atunci când glandele încep să secrete un hormon care induc somnul, iar neuronii trimit semnale către coloana vertebrală, determinând relaxarea trupului, ce va deveni mai târziu paralizat.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock