6 secrete întunecate şi puţin cunoscute din spatele tragediei Titanicului


„Titanicul” a fost cea mai cunoscută navă de pasageri din lume, dar care a devenit, din păcate, celebră prin dezastrul avut odată cu scufundarea sa în noaptea de 14/15 aprilie 1912, când s-a izbit de un iceberg. În total, 1514 de persoane şi-au pierdut viaţa dintr-un total de 2.228.

În acest articol, veţi putea citi câteva lucruri tulburătoare, chiar mai puţin cunoscute, legate de această navă.

1. Titanicul a fost afectat de tragedii încă de la început: 8 persoane (lucrători pe şantierul naval) au murit în timpul construcției navei.

2. Un roman a prezis Titanicul şi tragedia sa. „Futility” este un roman scris de autorul american Morgan Robertson, fiind publicat în 1898, cu 14 ani înainte de nava Titanic. Romanul se centrează în jurul scufundării unei nave fictive numită Titan. Spre surprinderea tuturor, există un număr ciudat de similitudini între scufundarea navei Titan și Titanicul din viața reală.
În primul rând, numele celor două nave sunt extrem de asemănătoare. De asemenea, ele prezentau aproape aceleași dimensiuni, iar amândouă s-au scufundat în luna aprilie, din cauza unui aisberg. Ambele nave nu aveau numărul minim de bărci de salvare. Autorul a explicat ulterior că aceste asemănări sunt un produs al cunoștințelor sale extinse.

3. A existat o mumie blestemată pe „Titanic”? O legendă interesantă spune că dezastrul Titanicului a avut loc din cauza unei mumii blestemate care a fost pe „Titanic” – sarcofagul prințesei Amen-Ra. După ce a fost descoperită în anii 1880, mumia a fost cumpărată de patru englezi. În zilele următoare, toți cei patru bărbați au murit în mod misterios. În cele din urmă, mumia a ajuns la un arheolog american, care a cumpărat-o și ar fi expediat-o la New York pe vasul Titanic. Totuşi, nu a fost găsită nicio mumie în lista de transport de pe „Titanic”.

4. Icebergul a fost o iluzie optică? Poate că o iluzie optică a împiedicat descoperirea icebergului la timp (cel care a lovit Titanicul). Potrivit istoricului Tim Maltin, condițiile atmosferice în noaptea în care nava s-a scufundat au provocat probabil o suprafracție, care
ar fi putut camufla icebergul. Acest lucru poate explica de ce nu a fost observat icebergul la timp, nava fiind prea aproape de el, pentru a fi evitat.

5. Titanicul a transportat doar 20 de bărci de salvare la bord. Titanicul ar fi putut transporta 64 de bărci de salvare, dar a transportat doar 20 de bărci pentru a-și menține spațiul luxos. Doar 28 de persoane s-au urcat pe prima barcă de salvare, deşi avea spațiu suficient pentru a transporta 65 oameni. Peste jumătate din oamenii de la bord ar fi putut supraviețui dacă tot spațiul disponibil ar fi fost umplut cu bărci de salvare.

6. Epava Titanicului va dispărea. De-a lungul anilor, au existat mai multe echipe care şi-au propus să găsească epava faimosului Titanic. Au fost necesari peste 70 de ani pentru ca exploratorii să găsească epava Titanicului. Dar, există un lucru ciudat despre epava Titanicului: aceasta se va prăbuși complet, posibil imediat după 2025.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO