Cele 10 locaţii posibile ale misteriosului artefact biblic, Chivotul Legământului


Biblia ne vorbeşte despre un artefact bizar, numit Chivotul Legământului, care conține cele 10 porunci pe care Dumnezeu le-a dat lui Moise pe Muntele Sinai, undeva în jurul anului 1440 î.Hr. Dumnezeu a dat şi porunca: “Uitaţi-vă la Chivot, dar să nu-l atingeţi”.

Există teoreticieni ai conspiraţiei care spun că acest Chivot al Legământului este o invenţie extraterestră, fiind atât o armă de distrugere (cumva o bombă nucleară), cât şi un dispozitiv de “comunicare cosmică”. Într-unul din filmele “Indiana Jones”, naziştii deţin Chivotul Legământului care are puteri paranormale extraordinare. Oare producătorii lui “Indiana Jones” s-au bazat pe informaţii secrete despre Chivot atunci când au realizat filmul?

Dar, în acest articol vom vorbi despre posibilele locaţii actuale unde s-ar putea afla ascuns „Chivotul Legământului”:

1) Într-un tunel secret de sub Muntele Templului. Muntele Templului este unul dintre cele mai importante locuri religioase din Vechiul Oraș al Ierusalimului. Muntele Templului a servit drept loc de cult celor trei religii monoteiste – iudaismul, islamul, creștinismul. Numele său mai vechi din Biblia ebraică era Moria. Muntele Templului se află în partea de est a Orașului vechi al Ierusalimului și are o altitudine de 743 metri deasupra suprafeței mării.

2) Pe fundul Mării Galileii – situată la aproximativ 110 km de Ierusalim. Se spune că acest chivot se va ridica din fundul mării, la sfârşitul lumii, înainte de Judecata de Apoi.

3) Undeva în Munţii Nebo din Iordania – nu departe de Ierusalim se află Munţii Nebo (Iordania). Acolo, într-o peşteră, s-ar afla ascuns Chivotul, conform Cărţii a doua a Macabeilor (Biblie).

4) În Marea Britanie. Cavalerii Templieri ar fi descoperit Chivotul în urmă cu circa 900 de ani la Jebel al-Madhbah, care poate fi fost locația biblică a Muntelui Sinai. Baronul englez Ralph De Sudeley, şi el un cavaler templier, a expediat în Anglia artefactul și l-ar fi ascuns pe proprietatea sa la Temple Herdewyke, lângă Leamington Spa. Interesant este că această locație este cunoscută, deținută, controlată și închisă de Ministerul Apărării.

5) Într-o catedrală din Franţa. Conform unei alte teorii a conspiraţiei, templierii ar fi adus Chivotul în Franţa şi ascuns la catedrala din Chartres.

6) Într-o mănăstire din Etiopia. Creștinii etiopieni pretind că sunt actualii deținători ai Chivotului Legământului, care s-ar afla la Biserica Fecioarei Maria a Sionului. Se crede că adevăratul chivot a fost expediat în Etiopia în jurul anului 1000 î.Hr. de către Menelik, fiul regelui biblic Solomon. Nimeni nu poate vedea chivotul, cu excepția călugărului gardian, care este închis în capelă până la moartea sa.

7) Într-o peşteră din Zimbabwe. Membrii tribului Lemba din Zimbabwe susţin că artefactul biblic s-ar afla ascuns într-o peşteră din Munţii Dumghe.

8 ) Bazilica Sf. Ioan din Roma. Aceiaşi cavaleri templieri ar fi adus în Roma Chivotul Legământului capturat din Ierusalim.

9) În Egipt, la mormântul faraonului Tutankhamon. Se spune că atunci când Howard Carter a descoperit mormântul faraonului, el ar fi găsit şi chivotul. Există fotografii din interiorul mormântului, care prezintă un obiect sub formă de chivot, cu o statuie a lui Anubis deasupra.

10) În SUA, în „Zona 51”. Se spune că în 1914 americanii au luat Chivotul din catedrala din Chartres pentru a-l proteja de dezastrele primului război mondial. Apoi, au ascuns artefactul în Nevada, în celebra Zonă 51.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock