Oamenii de ştiinţă cred că Universul nostru ar putea fi conştient


Există o teorie științifică extrem de interesantă, numită panpsihism, conform căreia Universul ar putea fi el însuși capabil de conștiință. Dacă ar fi așa, atunci totul s-ar putea schimba.

Oamenii de știință au încercat întotdeauna să înțeleagă Universul, punându-și întrebarea cum a apărut totul și de ce suntem noi aici. Omul de știință Gregory Matloff are niște idei foarte interesante despre Univers, care, dacă s-ar fi dovedit corecte, lumea științifică nu ar mai privi niciodată lumea în care trăim cu aceiași ochi.

Matloff este un fizician la New York City College of Technology. El a publicat o lucrare în care dezvăluie faptul că Universul ar putea fi asemănător oamenilor. El crede că un „câmp de proto-conștiință” s-ar putea extinde în tot spațiul. Aceasta înseamnă că întregul Cosmos ar putea avea conștiința de sine.

Matloff nu este singur în gândurile sale, deoarece Christof Koch de la Institutul Allen pentru Știința Creierului susține de asemenea conceptul de panpsihism. El crede că toate organismele biologice au o conștiință, și asta pentru că, atunci când o situație nouă apare, ele pot adopta un alt comportament pentru a schimba o situație neconvenabilă.

Koch a făcut mai multe experimente pentru a măsura nivelul de conștiință pe care ființele îl afișează. El a ajuns la următoarea concluzie: „Singura teorie dominantă pe care o avem despre conștiință spune că ea este asociată cu complexitatea – cu capacitatea unui sistem de a acționa asupra propriului său organism pentru a-și determina propria soartă. Dar, se poate ajunge şi la sisteme foarte simple. Sistemele pur fizice care nu sunt biologice sau organice pot fi, de asemenea, conștiente”.

Dacă oamenii de știință pot dovedi că acest lucru este real, atunci lumea științifică ar fi şocată, iar noi am privi Universul cu alţi ochi.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock