În perioada următoare, Marte se va apropia mult de Pământ! Va fi extrem de strălucitor pe cerul nopţii…


marte pamantDacă pe cerul nopţii observaţi în perioada următoare o stea mare, roşie şi strălucitoare, să nu vă speriaţi! Nu e nici Nibiru, nicio altă planetă misterioasă şi nici nu se apropie sfârşitul lumii! Este pur şi simplu planeta Marte, care în luna aprilie 2014 are parte de „perioada ei de glorie” pe Pământ: va deveni cea mai mare şi mai strălucitoare din ultimii 6 ani.

Aceasta pare a suna ca „Marea farsă a planetei Marte”, pretenţia ocazională şi total falsă că Marte ar deveni la fel de mare ca Luna pe cer. Dar, în acest caz, pretenţia n-ar fi foarte depărtată de adevăr; în aprilie 2014, Marte se va afla cel mai aproape de Pământ din decembrie 2007.

Motivul pentru această situaţie este dat de mecanica orbitei planetelor sistemului solar. Întrucât Pământul şi Marte au orbite eliptice în jurul Soarelui, distanţa dintre cele două planete variază extrem de mult. De exemplu, sunt momente când cele 2 planete să situeze la aproximativ 400 de milioane kilometri distanţă; dar, pe 14 aprilie 2014, separaţia dintre Pământ şi Marte este de doar 92 de milioane de kilometri, adică de 4 ori mai puţin! Pentru astronomii amatori, aceştia vor putea identifica foarte uşor „planeta roşie”: la mijlocul nopţii, Marte va fi cea mai înaltă şi mai strălucitoare stea de pe cer.

În plus, pe 9 aprilie 2014 are loc un eveniment cosmic rar: alinierea pe o linie dreaptă a Pământului, Soarelui şi a planetei Marte. Aceasta din urmă se va afla în spatele Soarelui, fiind exact opus Terrei.


Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock