Incredibilele “maşini anatomice” din Italia, create de un prinţ alchimist şi francmason, cu ajutorul unei injecţii misterioase…


Dacă ajungeţi în Napoli (Italia), în centrul istoric al oraşului, ar fi ideal dacă aţi reuşi să vizitaţi în cripta subterană a Capelei Sanseveri aşa numitele “maşini anatomice”. Ele sunt, de fapt, scheletele unui bărbat și ale unei femei, aflate în poziție verticală, cu întreg sistemul circulator (artere şi vene) aproape perfect intact.

Chiar și astăzi, după două secole și jumătate, rămâne un mister procedurile și sau materialele utilizate pentru a obține o astfel de conservare excepțională a sistemului circulator. Încorporate în sticlă, cele două schelete reprezintă poate unele dintre cele mai impresionante lucrări pe care mintea umană le-a conceput vreodată. Ele au fost realizate în secolul al XVIII-lea de către medicul Giuseppe Salerno, un anatomist din Palermo (Italia), sub conducerea lui Raimondo di Sangro, prinţ de Sansevero (1710-1771), alchimist și Mare Maestru al Lojii Masonice, filozof, poet, naturalist, anatomist, astronom şi filantrop.

Pentru a se realiza această capodoperă, s-ar fi folosit o “injecţie misterioasă” pe bază de mercur, substanţă creată într-un laborator de Prințul Sansevero și care ar permite “metalizarea” vaselor de sânge. Mai există şi o altă ipoteză, şi anume că sistemul circulator uman a fost ingenios reconstruit în aceste două “mașini anatomice” uimitoare. Dar totuşi, este absolut incredibil cum arterele si venele au fost reproduse cu o perfecțiunea remarcabilă, chiar și în cazul celor mai mici vase, în ciuda faptului că în acele timpuri cunoştinţele anatomice nu erau deloc avansate ca în ziua de astăzi.

Unele dintre organele vitale sunt prezente în “maşinile anatomice”, dar ele par amplasate greşit. Deși din organe nu s-au recoltate eşantioane, totuşi, o simplă examinare vizuală sugerează faptul că acestea ar fi putut fi realizate dintr-un miez de lemn, care a fost acoperit cu ceară. Pe timpuri, la picioarele femeii se afla şi un fetus uman şi chiar şi o placentă conectată de fetus prin cordonul ombilical. Dar, fetusul a fost furat. Se spune că prinţul di Sangro ar fi avut doi slujitori, o femeie şi un bărbat, pe care i-ar fi ucis, iar trupurile lor le-ar fi folosit pentru crearea “maşinilor anatomice”.

Prinţul a lucrat într-o încăpere ascunsă din palatul său, denumită “Apartamentul Phoenix”. Se ştie că, în mitologia greacă, Phoenixul este o pasăre care este ciclic renăscută, simbolizând astfel mitul învierii și nemuririi. Numele “Phoenix” a fost ales întâmplător? Ce experimente misterioase făcea prinţul? Dorea el să descopere secretul nemuririi, mai ales că era şi alchimist? Di Sangro şi-a distrus propria arhivă științifică înainte de a muri, aşa că nu vom afla niciodată misterul…

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock