Boom-uri misterioase în SUA creează speculaţii: o activitate militară secretă sau o forţă naturală necunoscută?

 • 126
 •  
 •  
 •  
  126
  Shares

Ce se întâmplă prin SUA? Recent, o serie de boom-uri misterioase i-au zguduit pe americani, din Chicago până în Florida, fără ca nimeni să aibă vreo explicaţie plauzibilă. Ce se află în spatele acestui fenomen și de ce el pare că este ignorat de agențiile guvernamentale și de securitate americane?

Zgomotele au apărut în partea de est a Statelor Unite şi, se pare, că chiar în aceeași zi. Ar putea fi ele conectate în vreun fel? În Chicago (Illinois), locuitorii au raportat un boom zgomotos în seara zilei de marți, 29 ianuarie 2019. Unii martori au spus că boom-ul a fost atât de puternic încât a zguduit pământul de sub picioarele lor. Oamenii au declarat că au auzit aceste boom-uri zgomotoase, asemănătoare unor tunete sau accidente de mașină și, în multe cazuri, ei au fost speriaţi de ele. La Chicago cea mai bună teorie este că acel boom ar fi putut fi cauzat de „crioseisme”, denumite uneori şi „cutremure de îngheț”. Aceste evenimente geologice rare se crede că apar atunci când solul sau roca de bază se desprinde, deoarece apa subterană îngheață, dar fenomenul încă nu este bine înțeles.

În timp ce teoria crioseismului ar putea fi plauzibilă în Chicago, alte două boom-uri care au avut loc în aceeași zi nu mai pot fi explicate cu ușurință. Mai departe, spre est, în Pennsylvania, locuitorii din Philadelphia au fost treziți în seara/noaptea datei de 29 ianuarie 2019 de un boom suficient de puternic, care „le-a cutremurat” casele și ferestrele. După ce poliția din Philadelphia a primit mai multe sesizări despre acest eveniment, a fost contactat Serviciul American de Geologie, dar nu s-a putut oferi o explicaţie logică. Cel puţin pentru public.

Între timp, în aceeaşi zi, casele din orașul Panama City (Florida – în sudul extrem al Statelor Unite), au fost şi ele „cutremurate” de acelaşi „boom puternic”, deși acesta a avut loc după-amiaza şi nu seara. Curios, unii locuitori chiar au raportat senzații de schimbări de presiune și dureri de cap inexplicabile, după ce s-a auzit zgomotul. Pe social media unii au speculat cauza boom-ului, totul mergând de la explicații gen „a fost cutremur” până la activități militare secrete. Bineînţeles, oficialităţile n-au vrut (sau n-au putut!?) să ofere nicio explicaţie pentru zgomotul misterios.

Aşadar, ce-a fost? Poate că la nivel guvernamental, se ştie ceva despre aceste boom-uri misterioase, ceva ce nu se poate împărtăși publicului. Sunt două ipoteze (la fel de terifiante): o activitatea militară secretă provoacă aceste boom-uri sau o forță naturală necunoscută ar putea fi în spatele fenomenului.

Interesant e faptul că asemenea boom-uri au avut loc şi în România, cel mai des raportându-se în anul 2016 (am scris mai multe articole pe această temă – vedeţi acest articol, de exemplu, Din nou s-a produs o bubuitură puternică în zona Iaşului, la o săptămână după prima bubuitură necunoscută! Ceva misterios, ce nu e de origine naturală, se întâmplă…. Dar mass-media oficială din România ignoră complet aceste evenimente!).


 • 126
 •  
 •  
 •  
  126
  Shares