Val neobişnuit de mici cutremure în noaptea de 29 / 30 octombrie 2020 în România. Şi un mare mister: cum de s-a produs în zona seismică Vaslui un cutremur de 4,2 grade pe scara Richter?


În plină pandemie de coronavirus (naţională şi globală), în România s-au întâmplat în noaptea de 29 / 30 octombrie 2020 numai puţin de 5 cutremure mici. Majoritatea lor nici nu s-au simţit, dar cel mai mare (de 4,2 grade pe scara Richter de la ora 00:39) chiar a fost resimţit de unii cetăţeni.

Ce e interesant e faptul că din totalul celor 5 cutremure, 4 au avut loc în zona seismică Vaslui – 2,9 grade (22:00) / 2,1 grade (22:14) / 4,2 grade (00:39) / 2,6 grade (00:43), iar unul în zona Vrancea – 3 grade (20:37). În falia seismică Vaslui nu se produc foarte multe cutremure, iar dacă au loc, ele sunt de intensitate mică şi foarte mică; însă, cel de 4,2 grade pe scara Richter a trecut în zona cutremurelor de intensitate medie, ce pot fi simţite de către oameni.

Într-un interviu acordat postului de televiziune Romania TV, un specialist seismolog a recunoscut faptul că în zona seismică Vaslui n-au mai fost înregistrate cutremure mai mari de 3 grade pe scara Richter, iar cel de 4,2 grade de la 00:30 este cu adevărat neobişnuit, până în prezent neştiindu-se ce falie l-ar fi putut produce.

Şi, colac peste pupăză, la 9:14, în dimineaţa zilei de 30 octombrie 2020, a mai avut loc un cutremur, cu magnitudinea de 2,1 grade pe scara Richter, de data aceasta în zona seismică Făgăraș-Câmpulung, la adâncimea de 31 kilometri. Făgăraş-Câmpulung iarăşi este o zonă unde nu se produc prea des cutremure.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO