Un nor înspăimântător a apărut în dimineaţa zilei de 5 octombrie 2022 în Iaşi! Fenomen meteo extrem de rar sau ceva mai sinistru?


Ieşenii, când s-au sculat în dimineaţa zilei de 5 octombrie 2022, au rămas înmărmuriţi, şi asta pentru că pe cerul dimineţii au văzut ceva incredibil, desprins parcă din filmele SF: un nor asemănător unei ciuperci atomice sau unui cilindru gros (depindea din ce unghi priveai). Desigur, în contextul zilelor noastre, în care suntem ameninţaţi zilnic cu pericolul armelor nucleare (ca urmare a conflictului Rusia – Ucraina), unii s-au gândit chiar la o catastrofă nucleară, însă, slavă Domnului că n-a fost vorba de aşa ceva! Dar ce-a fost?

De pe pagina de Facebook „Meteo Moldova”, ni se explică că ar fi vorba de un fenomen meteorologic:

Un cumul de condiții particulare și hazardul pot conduce frecvent la fenomene meteorologice spectaculoase. În imagine avem un foarte bun exemplu în acest sens. În zilele din urmă am fost surprinși de instabilitatea atmosferică accentuată, cu caracteristici estivale. Totuși, ne apropiem de mijlocul lunii octombrie, o lună care în stabilitatea atmosferică este foarte accentuată. Astfel, îngemănarea celor două tendințe se vede foarte bine în imaginile alăturate surprinse în această dimineață în Iași. Cerul este dominat de o pătură de nori stratiformi, ce acoperă cea mai mare parte a nordului Moldovei, nori autentici de toamnă. La baza acestor nori stratiformi, instabilitatea din partea inferioară a atmosferei – determinată atât de umiditatea mare generată de ploile din zilele trecute cât și de suprafața terestră caldă în urma temperaturilor ridicate de la sfârșit de septembrie – a determinat dezvoltarea unui nor Cumulus a cărui vârf s-a unit cu norii stratiformi. O minunată îngemănare între vară și toamnă. Iar ca totul să fie complet, norul convectiv era luminat dimineața de razele soarelului chiar în momentul de răsărit atunci când acesta putea străluci de sub nivelul norilor stratiformi.

Să fie doar hazardul? Unii utilizatori s-au îndoit de asta şi cred că a fost totuşi un fenomen artificial: cineva s-ar fi jucat cu radiaţiile ionizante şi a creat pe cer ceea ce se vede. Cu ce scop? Experimente secrete? Testarea unor condiţii? Oare care este adevărul?

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO