O Inteligenţă Artificială a creat imagini înfricoşătoare ale sfârşitului lumii


O Inteligență Artificială capabilă să creeze imagini cu orice, pur și simplu prin solicitarea acestuia, a încercat să-și imagineze „ultimul selfie făcut vreodată”. Este vorba de DALL-E, care este un sistem de Inteligenţă Artificială care poate crea imagini realistice şi artistice, dintr-o descriere într-un limbaj natural.

Poate că ați văzut exemple în acest sens pe YouTube, cu artiști care cer tot felul de lucruri ciudate, dar acum cineva a avut ideea strălucitoare de a cere sistemului să producă imagini cu „ultimul selfie făcut vreodată”, iar rezultatele sunt destul de terifiante, cel puțin. Interpretarea lui DALL-E pentru această solicitare este o serie de imagini care arată figuri asemănătoare unor zombi, cu fețe pătate de sânge și schelete cu glugă, care îşi fac selfie-uri în fața unor diferite fundaluri apocaliptice.

Imaginile, care au fost distribuite pe rețelele de socializare, sunt atât de înfiorătoare în unele cazuri încât le-au dat oamenilor coșmaruri – și toate sunt produse în întregime de o Inteligență Artificială. Să sperăm că DALL-E nu știe ceva ce noi nu știm despre viitor…

P.S. Prima dată despre sistemul de Inteligenţă Artificială DALL-E, care realizează imagini la comandă, am vorbit într-un articol din iulie 2022: Inteligenţa Artificială a creat imagini cu un monstru care, teoretic, nu există: Crungus! Ce secrete ni se ascund?  Acolo am vorbit despre acum această Inteligenţă Artificială a creat imagini cu un monstru ciudat, Crungus, care teoretic nici nu există.


Lasă un comentariu