Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Inteligenţa Artificială a creat imagini cu un monstru care, teoretic, nu există: Crungus! Ce secrete ni se ascund?


Vă sună cunoscut „Crungus”? Trebuie să fi citit despre el în cărți, nu? Crungus este un monstru care arată oribil. Dar de data aceasta, ar putea fi real sau cel puțin la asta a visat Inteligenţa Artificială Google. Acest lucru îi sperie pe mulți pentru că până acum câteva zile/săptămâni nimeni nu știa că există acest lucru. Crungus a devenit subiect de discuție după ce actorul Guy Kelly a postat pe Twitter o captură de ecran a unui DALL-E Mini, împreună cu rezultatele sale abominabile. Știe Inteligenţa Artificială ceva ce noi, oamenii, nu știm? (DALL·E este un sistem de Inteligenţă Artificială care poate crea imagini realistice şi artistice, dintr-o descriere într-un limbaj natural).

Tweet-ul conține imagini cu creaturi oribile cu aspect ciudat, cu mesajul „Ei bine, chiar nu-mi plac cât de asemănătoare sunt toate aceste imagini cu „Crungus”, un cuvânt pe care l-am inventat. De ce sunt toți la fel? Crungus-ul este real? Am descoperit un criptid secret?” (criptid = un animal despre care se spune că ar exista, dar nu există dovezi).

Deși în Urban Dictionary.com (dicţionar în limba engleză de „expresii şi cuvinte urbane”) găsim câteva definiții ale termenului „Crungus”, dintre care majoritatea au de-a face cu murdăria care se acumulează sub unghiile cuiva sau cu alte locuri oribile, nu există rezultate Google pentru acest termen care să semene nici de departe cu monstrul pe care l-a creionat Inteligenţa Artificială.

Al doilea tweet al lui Guy Kelly din același subiect a ridicat multe întrebări, deoarece a spus: „Serios. Nu pot găsi nimic concret pe Google. Și toate sunt atât de asemănătoare. Este real acum din cauza mea? Guvernul are un Crungus și Inteligenţa Artificială știe asta?”

Ei bine, aceasta este o întrebare importantă, Inteligenţa Artificială știe ceva ce oamenii nu știu? Pentru că aceasta n-ar fi pentru prima dată când Inteligenţa Artificială descoperă lucruri pe care oamenii nu şi le pot imagina în visul lor cel mai sălbatic. Primele rezultate pentru cuvântul „Crungus” pe Google dezvăluie faptul că acesta reprezintă „o ciupercă care se adună sub unghiile extrem de lungi lăsate neîngrijite pentru o perioadă lungă de timp”.

Un alt lucru distractiv este că, în ciuda inexistenței anterioare a acestui criptid, programul de Inteligenţă Artificială DALL-E oferă același monstru atunci când oamenii introduc orice variație de Crungus. Deci ce se întâmplă?


Un comentariu la „Inteligenţa Artificială a creat imagini cu un monstru care, teoretic, nu există: Crungus! Ce secrete ni se ascund?”

Lasă un comentariu