Fost director Google avertizează: cercetătorii pot crea din Inteligenţa Artificială un „zeu al răului”!


Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free)

Potrivit unui fost director Google, Inteligenţa Artificială vine peste noi; şi, mai mult decât atât, el spune că reprezintă o amenințare majoră pentru umanitate.

Mo Gawdat, fost director comercial pentru organizația Google Moonshot, numită la acea vreme Google X, și-a lansat avertismentul într-un nou interviu pentru „The Times”. În acest interviu, el crede că Inteligența Artificială Generală, genul de Inteligenţă Artificială atotputernică asemănătoare cu Skynet-ul din seria de filme „Terminator”, este inevitabilă – și că odată ajunsă aici, omenirea ar putea să asiste la o apocalipsă produsă de mașini asemănătoare cu zeii.

Gawdat a făcut următoarea dezvăluire înspăimântătoare: el lucra cu dezvoltatorii de Inteligenţă Artificială de la Google X, care construiau brațe de robot capabile să găsească și să ridice o minge mică. După o perioadă de progres lent, Gawdat a spus că un braț a apucat mingea și părea să o țină în fața cercetătorilor printr-un gest prin care „s-a dat mare”. „Și am realizat brusc că este într-adevăr ceva înfricoșător”, a spus Gawdat. „Am simţit un fior pe şira spinării. Realitatea este că noi îl creăm pe dumnezeu”. Adică, ia naştere un fel de zeu răzbunător.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): futurism.com

P.S. Într-un studiu ştiinţific realizat de cercetătorii de la Centrul pentru Oameni și Mașini, din cadrul Institutului Max Planck, s-a ajuns la concluzia şocantă că Inteligenţa Artificială ar putea prelua oricând controlul asupra omenirii (dacă n-au făcut-o deja). Citiţi mai multe AICI: Un nou studiu ştiinţific produce fiori: “Inteligenţa Artificială” ar putea prelua oricând controlul asupra omenirii, şi nimic nu ar putea-o împiedica.


Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock