Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Globaliştii îşi dau arama pe faţă: preşedintele comunist al Chinei vrea cod de bare QR universal pentru a putea călători în lume, în condiţiile actuale de pandemie

  •  
  •  
  •  
  •  

blankPreședintele comunist chinez, Xi Jinping, îşi doreşte un sistem global de urmărire a Covid-19, prin folosirea de coduri QR (coduri de bare electronice), pentru a ajuta călătoriile și afacerile internaționale rapide în timpul pandemiei de coronavirus, scrie CNN.com.

China foloseşte pe scară largă certificatele de sănătate bazate pe QR încă la începutul acestui an (2020). Sistemul, care utilizează un cod de bare electronic pentru a stoca istoricul de călătorie și de sănătate al unei persoane, a fost gândit pentru a reduce răspândirea virusului. Codul emite utilizatorilor un cod de culoare bazat pe expunerea lor potențială la noul coronavirus. Culorile sunt ca la semafoare: verde este cel mai sigur, apoi urmează galben (avertisment) și, în cele din urmă, roșu (pericol).

Vorbind la întâlnirea virtuală a liderilor G20 ce a avut loc pe 21 noiembrie 2020, preşedintele comunist a spus că pentru a asigura „buna funcționare” a economiei mondiale în timpul pandemiei, țările trebuie să coordoneze un set uniform de politici și standarde.

„China a propus un mecanism global privind recunoașterea reciprocă a certificatelor de sănătate pe baza rezultatelor testelor de acid nucleic, sub formă de coduri de bare QR acceptate la nivel internațional. Sperăm că mai multe țări se vor alătura acestui mecanism”, a spus Xi Jinping.

Xi nu a precizat însă, în mod explicit, ce tip de aplicație sau sistem de cod QR ar sugera. Mai multe țări au introdus aplicaţii pentru a monitoriza potențialul de expunere a oamenilor la Covid-19, ca de exemplu Australia, Japonia sau Singapore, dar nu există nicio coordonare între aceste sisteme, care au avut diferite grade de succes.

Allison Gardner, specialist în informatică la Universitatea Keele, a declarat că cetăţenii din Marea Britanie și Franța au fost reticenţi în utilizarea aplicațiilor de coronavirus, pentru că informațiile lor personale au fost stocate extern, şi nu pe telefonul propriu. Și, având în vedere îngrijorarea crescândă a țărilor din Occident cu privire la utilizarea tehnologiei chineze în industriile sensibile, probabil că ar exista întrebări serioase despre modul în care ar funcționa un sistem QR coordonat cu Beijing-ul. Se ştie că guvernul SUA, împreună cu aliații apropiați din Europa şi din alte ţări din lume, au interzis tehnologia chineză 5G furnizată de gigantul de comunicații Huawei, în timp ce aplicația populară chineză TikTok s-a confruntat cu interdicții în India și SUA.

Stuart Hargreaves, profesor asociat la Facultatea de Drept a Universității Chineze din Hong Kong, a spus că, deși nu există nimic invaziv cu privire la un cod QR, dacă acesta ar fi folosit pentru a stoca informații sensibile despre sănătatea cetăţenilor, atunci întrebările legate de confidențialitate devin „deosebit de importante”. E important de ştiut unde sunt stocate aceste informaţii şi cine are acces la ele.

Chiar, cine să aibă acces la aceste date de sănătate? O organizaţie globală cum ar fi Organizaţia Mondială a Sănătăţii sau ONU?

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): CNN.com


  •  
  •  
  •  
  •  
Reclame
Orgoni Crystal

 

Lasă un comentariu