Doamne fereşte unde am ajuns! O companie vinde clone robotice “ultra-realiste” ale partenerilor pe care i-am pierdut…

1888

Pentru mulți oameni care și-au pierdut partenerii, păpușile gonflabile le oferă o modalitate de a-şi ușura durerea și singurătatea. Totuşi, compania de roboți Lux Botics duce lucrurile cu un pas mai departe, oferind o clonă robotică a partenerilor morți, folosind o modelare tridimensională de ultimă generație.

Odată cu cererea în plină expansiune de păpuși gonflabile, pe fondul pandemiei și a lock-dwn-urilor în întreaga lume, Lux Botics oferă “umanoizi ultra-realiști” pentru a satisface nevoile carnale ale persoanelor singure. Modelul emblematic al companiei “Adult Companion”, numit Stephanie, costă 6.000 USD pe site-ul Lux Botics. Modelul include funcţii avansate ca de exemplu controlul vorbirii, recunoașterea facială, ochi hiperrealiști, păr real implantat, precum și capacități limitate de inteligenţă artificială.

Totodată, compania oferă și opțiunea de a crea şi copia unei persoane dragi pierdute. Lux Botics poate crea un model 3D al acelei persoane, prin modelare detaliată. Păpuşa robotică poate fi apoi echipată cu buzele, unghiile, sprâncenele și alte caracteristici corporale pe care clientul le alege.

“Putem realiza roboți care vorbesc, dar nu am creat roboți care să meargă cu adevărat pe cont propriu”, a declarat co-fondatorul Lux Botics, Bjorn. “Sperăm să dezvoltăm acest lucru în viitorul apropiat. Putem construi un număr mare de părți ale corpului care se pot mișca într-un mod realist.”

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): Daily Star

P.S. Doamne fereşte unde am ajuns! În viitor, sunt sigur că se va încerca introducerea clonelor robotice în vieţile oamenilor. Iar în loc de parteneri, o să avem aceste clone…