Maşinile electrice nu au niciun viitor! De aceea, trebuie inventat ceva nou, ca motorul cu hidrogen… De asta se ocupă acum inginerii români!


În ultimii ani, tot ni se bagă în cap ideea că viitorul maşinilor este cel al automobilelor electrice, nepoluante, care să nu folosească motoare pe benzină şi motorină. Însă, totul e o idee falsă. De ce? Explicaţia o puteţi găsi mai jos şi a fost prezentată foarte bine de prof.dr. Corneliu Munteanu, de la Universitatea Tehnică „Gh. Asachi” din Iaşi.

Soluţia electrică nu este fezabilă pentru o producţie generală. Dacă Volkswagen, de exemplu, ar vrea mâine să îşi treacă toată produc­ţia pe maşini electrice, nu ar exista suficient cadmiu în lume ca să fie produse bateriile de care au nevoie. Iar atunci când aceste baterii vor expira, s-ar putea ca poluarea din urma depozitării să fie mai mare decât cea de astăzi, cu hidrocarburile, fiindcă nu pot fi reciclate.

Aşadar, ar trebui găsite alte soluţii, alternative. Ca, de exemplu, motorul cu hidrogen. Hidrogenul este înmagazinat într-o serie de tuburi capilare de sticlă, care suportă presiune de 800 de bari, acestea fiind foarte mici, de dimensiunea unor fire de păr, care arată ca nişte ţevi, iar într-un tub care are dimensiunile unui creion sunt 30.000 de fire pline cu hidrogen. Un asemenea „motoraş” ar putea alimenta cu succes o bicicletă, dar pentru o maşină ar fi nevoie de ceva mai mare. La un asemenea proiect vor lucra în viitorul foarte apropiat specialiştii de la Universitatea Tehnică „Gh. Asachi” din Iaşi, împreună cu un mare producător auto mondial.

 


Comentariile sunt închise.