O companie americană a primit aprobarea pentru instalarea de microcipuri în creier. Despre ce e vorba?


O companie americană de biotehnologie a anunţat că intră în studii clinice pentru implanturi de microcip în creier, un mare pas către introducerea dispozitivelor futuriste în capul pacienţilor, pentru a ajuta la tratarea unor afecțiuni precum paralizia.

Synchron Inc. din New York a declarat că a primit permisiunea de la Food and Drug Administration (FDA) să-și testeze dispozitivul la pacienți umani. Studiul, cunoscut sub numele de studiu de fezabilitate timpuriu, este esențial pentru a dovedi că implanturile funcționează în siguranță și ar putea fi vândute într-o bună zi în SUA.

Synchron se află înaintea altor companii – ca, de exemplu, Neuralink al lui Elon Musk – în obţinerea aprobării pentru a efectua teste cu un dispozitiv medical de interfaţă creier – calculator.

Interfețele creier-computer sunt un domeniu relativ nou pentru FDA; mai mulţi întreprinzători sunt nerăbdători să adopte tehnologia. Până în acest an, startup-urile de interfață creier-computer au strâns 133 de milioane de dolari. Astfel, se depășește deja capitalul strâns în tot anul 2020 și este de departe cel mai mare din 2017, un an în care Neuralink a încasat 107 milioane de dolari.

Compania intenționează să plaseze în creier un dispozitiv numit Stentrode, care este mai mic decât un chibrit, pentru a ajuta pacienții paralizați să controleze dispozitivele digitale, cum ar fi cursorul computerului, prin gândurile lor. Implantul funcționează comunicând printr-un fir mic cu un al doilea implant în piept. Un transmițător trimite apoi semnale către un computer din afara corpului, lângă pacient.

Synchron intenționează să înscrie 6 pacienți în studiul său din SUA. Spre deosebire de multe alte interfețe creier-computer, care necesită o intervenție chirurgicală pe creier, dispozitivul Stentrode este implantat printr-un vas de sânge la baza gâtului și este manevrat către un vas din creier.

Dacă studiul va avea succes, Synchron ar putea trece la pasul următor în procesul de aprobare, care ar putea fi pe piață în aproximativ 3-5 ani.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): NYC Brain Computer Startup Announces FDA Trial Before Elon Musk

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock