Creierul uman este capabil de „călătorie mentală în timp” – au descoperit cercetătorii francezi


Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free)

Oamenii de știință au dezvăluit capacitatea specifică a creierului de a organiza amintirile în ordine cronologică. Când vă amintiți de o experiență trecută, de obicei nu vă amintiți totul dintr-o dată, ci în ordinea în care s-au întâmplat acele evenimente.

Modul în care funcționează această caracteristică în creier a rămas mult timp un mister, dar acum o echipă de experți condusă de Leila Reddy, de la Centrul Național Francez de Cercetare Științifică, a făcut progrese în înțelegerea părților creierului responsabile.

Prin monitorizarea creierului pacienților în timp ce aceștia își aminteau de evenimentele din trecut, cercetătorii au găsit dovezi care sugerează o reprezentare robustă a timpului în hipocampul uman.

Studiind aceste „celule ale timpului” în cadrul hipocampului, oamenii de știință pot afla mai multe despre modul în care ne amintim de evenimentele trecute. „Hipocampul este important pentru evaluarea ordinii temporale a evenimentelor (printre altele), iar deteriorarea hipocampului poate duce la o afectare a memoriei pentru ordinea temporală (de exemplu, amintirea ordinii unei liste de articole)”, a spus Reddy.

Prin urmare, este important să înțelegem modul în care informațiile temporale sunt reprezentate în creier, pentru a putea proiecta intervenții sau tratamente în scopul de a reduce aceste deficite în memorie. „Înțelegerea mecanismelor de codificare a timpului și a memoriei va fi un domeniu important de cercetare”, a conchis cercetătorul francez.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): nypost.com

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock