„Universul 25” – un terifiant experiment din anii ’70 al unui cercetător american, care a prezis dispariţia umanităţii


Un experiment controversat și ciudat a fost efectuat cu mulţi ani în urmă. Obiectivul a fost de a studia un posibil „sfârșit al lumii” și haosul pe care întregul proces l-ar dezlănțui în societate. Se numea „Universul 25”. A fost unul dintre cele mai terifiante experimente din istoria științei.

Ideea „Universului 25” a venit de la omul de știință american John Calhoun, care a efectuat experimente pe șoareci norvegieni între 1954 și 1972. Calhoun a creat o „lume ideală” în care sute de șoareci ar trăi și s-ar reproduce. Mai precis, Calhoun a construit așa-numitul „Paradis al șoarecilor”, un spațiu special conceput în care rozătoarele aveau din abundență hrană și apă, precum și un spațiu mare de locuit.

La început, el a plasat patru perechi de șoareci care în curând au început să se reproducă, ceea ce a făcut ca populația lor să crească rapid. Cu toate acestea, după 315 zile, reproducerea lor a început să scadă semnificativ. Când numărul rozătoarelor a ajuns la 600, s-a format o ierarhie între ei și apoi au apărut așa-zișii „mizerabili”. Rozătoarele mai mari au început să atace grupul, rezultatul fiind acela că mulți masculi au început să se „descompună” din punct de vedere psihologic. Ca urmare, femelele au devenit protectoare și, la rândul lor, agresive față de puii lor. Odată cu trecerea timpului, femelele au manifestat un comportament din ce în ce mai agresiv, având lipsă de motivație reproductivă. A existat o natalitate scăzută și, în același timp, o creștere a mortalității la rozătoarele mai tinere.

Apoi, a apărut o nouă clasă de rozătoare masculi, așa-numiții „șoareci frumoși”. Ei au refuzat să se împerecheze cu femelele sau să lupte pentru spațiul lor. Tot ce le păsa era să mănânce și să doarmă. La un moment dat, „masculii frumoși” și „femelele izolate” reprezentau majoritatea populației. Odată cu trecerea timpului, mortalitatea juvenilă a ajuns la 100%, iar reproducerea a ajuns la zero.

La doi ani de la începerea experimentului, s-a născut ultimul şoarece din colonie. Până în 1973, ultimul șoarece din Universul 25 murise. John Calhoun a repetat același experiment de încă 25 de ori și de fiecare dată rezultatul a fost același. Lucrarea științifică a lui Calhoun a fost folosită ca model pentru interpretarea colapsului social, iar cercetarea sa servește ca punct pentru studiul sociologiei urbane.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock