Descoperirea senzaţională al unui vechi „oraș al giganților” din Etiopia ar putea rescrie istoria umanității


Cercetătorii de la Universitatea din Exeter și de la Autoritatea de Cercetare și Conservare a Patrimoniului Cultural Etiopian au descoperit un oraș uitat de mult în regiunea Harlaa din estul Etiopiei, cunoscut sub numele de „Orașul Giganților”, acesta fiind construit în secolul al X-lea î.Hr.

Orașele gigantice construite și locuite de giganți sunt subiectul mai multor legende. Tradiții din diverse părţi ale lumii au indicat faptul că au existat uriași care au trăit pe Pământ, iar numeroase structuri megalitice din diferite perioade ale istoriei sugerează, de asemenea, existența lor. Potrivit mitologiei mezoamericane, Quinametzini erau o rasă de giganți care au ridicat metropola mitologică Teotihuacán, care a fost construită de „zeii Soarelui”. O variație a acestei teme poate fi găsită în toată lumea: orașe uriașe, monumente și structuri masive pe care oamenilor normali le-ar fi fost imposibil să le fi construit.

Potrivit legendelor din Etiopia, clădirile enorme construite din blocuri masive înconjurau situl arheologic Harlaa, dând naștere credinței populare că acesta a fost odată adăpostul unui legendar oraș al uriașilor. Localnicii au descoperit monede din diverse țări, precum și ceramică antică. De asemenea, au fost descoperite pietre de construcție enorme care nu puteau fi mutate de oameni fără ajutorul mașinilor moderne.

Pe de altă parte, specialiștii au rămas surprinși când au descoperit artefacte antice din regiuni îndepărtate. Astfel, obiecte din Egipt, India și China au fost găsite de arheologi, dovedind capacitatea comercială a regiunii. O moschee din secolul al XII-lea, asemănătoare cu cele din Tanzania, a fost descoperită de cercetători. Descoperirea, potrivit arheologilor, demonstrează că au existat legături istorice între diferitele comunități islamice din Africa în acea perioadă de timp și zona Etiopiei.

Locuitorii din regiunea Harlaa cred că toate construcţiile din situl arheologic ar fi putut fi ridicate doar de către uriași. Raționamentul lor este că dimensiunea blocurilor de piatră folosite pentru a construi aceste structuri arată că ele puteau fi purtate doar de către uriași. De asemenea, era evident că aceștia nu erau oameni obișnuiți și din cauza dimensiunii enorme a clădirilor.

Totuşi, în urma unei analize a peste trei sute de cadavre descoperite în cimitirul local, arheologii au descoperit că locuitorii erau de statură medie și, prin urmare, nu erau considerați uriași. Deși recunosc datele furnizate de specialiști, localnicii susțin în continuare că numai nişte giganți ar fi fost capabili să construiască aceste structuri monumentale.

În ciuda faptului că mormintele nu oferă dovezi ale existenței giganților, acest lucru nu exclude posibilitatea ca giganții să fi fost implicați în construirea sitului. Mulți cred că aceste ființe nu au fost îngropate în același loc, deoarece sunt considerate a fi entități mari și puternice.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO