În mijlocul junglei din Honduras au început săpăturile la miticul „Oraş Alb” sau „Oraş pierdut al zeului-maimuţă”! Acolo s-ar afla ascunse bogăţii inimaginabile…


orasul albVeşti bune pentru pasionaţii de arheologie şi istorie! Oficialităţile din Honduras au declarat zilele trecute, conform lui Yahoo News, că specialiştii vor începe să facă să facă săpături arheologice majore pentru un vechi loc misterios, denumit „Oraşul Alb”, care se presupune că s-ar ascunde în junglă, în partea de nord-est a ţării, şi despre care exploratorii şi legendele au vorbit de secole întregi.

„Astăzi, un grup de arheologi si oameni de ştiinţă călătoresc către Orașul Alb pentru a începe săpăturile în zilele următoare”, a anunţat președintele Juan Orlando Hernandez, într-un discurs adresat universităților private. Speranţa este aceea că ei vor descoperi dovada incontestabilă a existenței a sitului arheologic, care a mai fost denumit şi „orașul pierdut al zeului-maimuţă”.

P.S. Despre acest am vorbit într-un articol cuprinzător în martie 2015 (S-a descoperit “Oraşul pierdut al zeului-maimuţă” în jungla Hondurasului! Artefacte uluitoare, piramide se găsesc acolo… iar oamenii de ştiinţă spun că civilizaţia care l-a construit e una necunoscută!) şi în care arătam că locaţia acestui oraş a fost găsită, însă ea nu a fost dată publicităţii pentru a-i ţine departe pe jefuitorii de comori.

Se spune că oraşul deţinea bogăţii inimaginabile şi, cu toate acestea, a fost abandonat acum câteva sute de ani, aparent fără niciun motiv. Prima atestare în scris a Oraşului Alb datează din 1526, când Hernando Cortes, cuceritorul spaniol al Mexicului, s-a referit la aşezările gemene Xucutaco şi Hueitapalan; se spunea că bogăţiile lui rivalizează cu cele de la Tenochtitlan, vestita şi bogata capitală a aztecilor. Plecând urechea la aceste zvonuri, Cortes a trimis mulţi oameni în căutarea regatului pierdut, dar aceştia au abandonat curând căutările. “Ciudad Blanca” şi-a primit şi denumirea de “Oraşul pierdut al zeului-maimuţă”, întrucât aventurierul american Theodore Morde susţinea în 1939 că a localizat această aşezare pierdută, spunându-i-se de către localnicii indieni că o imensă statuie a unei maimuţe se află îngropată acolo; el a murit într-un accident de maşină, înainte să poată relata locaţia exactă a oraşului.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock