Oraşul-insulă Nan Madol din mijlocul Pacificului ar putea face parte din rămăşiţele continentului-pierdut Atlantida


Imagine: wikimedia.org (Commons Creative – free)

Construit pe o insulă în mijlocul Pacificului, acest oraș misterios antic (Nan Madol) rămâne o enigmă modernă, iar mulţi cred că ar putea fi rămăşiţele Atlantidei.

Documentată de filozoful grec Platon, Atlantida a fost un continent care se spune că a fost situată în mijlocul Atlanticului, fiind locuită de o civilizație foarte avansată și prosperă. Potrivit legendei, atlanţii s-au certat cu zeii, iar aceştia au hotărât ca întreaga insulă să fie scufundată sub valurile oceanului. Teoriile actuale sugerează că, dacă Atlantida ar fi existat vreodată, ea trebuie să fi fost scufundată de un tsunami, de mai multe erupţii vulcanice sau de alte dezastre naturale.

Revenind la orașul-insulă Nan Madol, care este situat la mii de km în mijlocul Pacificului, acesta a atras atenția vânătorilor Atlantidei. Dacă Platon a greşit oceanul, fiind vorba de Oceanul Pacific şi nu de Oceanul Atlantic? Datând de cel puţin 2.000 de ani, acest oraş misterios constă din din mai multe secțiuni separate prin canalele curenților de apă, fiind la adăpostul valurilor oceanului pri 12 ziduri marine. Nivelul înalt de expertiză al acestei construcţii i-a uimit pe oamenii de știință de mai mulţi ani.

„Se pare că Nan Madol a fost o capitală în zona Pacificului, sediul puterii politice, centrul celor mai importante ritualuri religioase”, a spus Mark McCoy de la Universitatea Texas Southern Methodist.


Lasă un comentariu