Descoperire extraordinară a unui cercetător cu privire la capacitatea extrasenzorială a plantelor


Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free)

Într-o dimineață din 1966, un consultant al poliției americane în utilizarea detectoarelor de minciuni, C. Backster, a făcut o descoperire extraordinară. Detectoarele de minciuni funcționează pe baza ipotezei că cel care spune un neadevăr are totdeauna o reacție emoțională; aceasta poate să treacă neobservată pentru ochi, dar se manifestă printr-o ușoară transpirație; astfel se reduce brusc rezistența electrică a pielii, variație care poate fi pusă în evidență cu ajutorul unei penițe înregistratoare.

C. Backster și-a propus să măsoare viteza cu care urcă seva într-un ficus după udare. El și-a zis că infima diferență de umiditate poate fi simțită de electrozii aparatului plasați pe cele două fețe ale unei frunze. Prin udare n-a obținut niciun rezultat. S-a hotărât să tortureze planta muindu-i un vârf de frunză într-o ceașcă cu cafea fierbinte. Tot nimic.

S-a gândit atunci să încerce cu un stimul ceva mai puternic; şi-a scos bricheta cu intenția să ardă una dintre frunze. N-a apucat însă ca să-și ducă planul la îndeplinire, că brusc acul detectorului de minciuni a deviat abrupt și prelung… Nevenindu-i să-și creadă ochilor, Backster schimbă planta şi detectorul de minciuni, repetând gestul. Același rezultat. Planta reacționa violent la simpla intenție de a i se face rău.

Peste un timp, Backster, rănindu-se la un deget, și-a pus iod pe rană. Acul detectorului de minciuni conectat la plantă a făcut un salt violent. Planta simțise moartea celulelor umane și a reacționat. Pentru a elimina orice suspiciune a fost imaginată o mașină care arunca, la intervale întâmplătoare, necunoscute înainte de experimentatori, creveți vii in apă clocotită. La fiecare vietate sacrificată planta reacționa puternic. Repetînd experiența cu creveți morți nu s-a obținut nicio reacție. Mai târziu operațiile au fost reluate utilizând trei plante, plasate în trei camere diferite, în condiții riguroase de presiune, temperatură și umiditate, rezultatele fiind aceleași.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO