Dispozitivul misterios al unui cercetător canadian, care putea să „îngheţe timpul”! Ce s-a întâmplat cu el?


Abilitatea de a schimba trecutul și de a privi în viitor sunt lucruri care par a fi SF la ora actuală. Însă, există un caz foarte ciudat despre călătorii în timp și puterea de a schimba linia timpului. Acesta a avut loc în anul 1969, provocând senzație în acele timpuri. Cine a fost „de vină” pentru asta? Un bărbat pe nume Sid Hurwich…

Acesta s-a născut în 1918 şi a trăit în Toronto (Canada). Încă de mic, Hurwich a arătat un interes deosebit pentru maşinării, dorind să experimenteze diferite tipuri de tehnologie. Devenind adult, Sid a devenit faimos ca omul care putea repara tot ce se strica. În 1934, la numai 16 ani, Sid şi-a câștigat renumele de a fi primul tehnician privat de reparaţii din întreaga Canada. Era un tehnician atât de calificat, încât compania locală de electricitate a reușit să-l extragă din serviciul militar obligatoriu, pentru a putea ajuta la dezvoltarea infrastructurii de electricitate.

Sid Hurwich a câștigat suficienți bani pentru a-și putea înființa două companii de succes. Când a făcut un atac de cord, la doar 36 de ani, a decis să se retragă din afaceri, însă nu şi din hobby-ul său: tehnologia. Bărbatul a continuat să experimenteze diverse dispozitive tehnologice până într-o zi când (unii susţin că) ar fi inventat un dispozitiv remarcabil care ar fi putut îngheța timpul, sau mai degrabă, să schimbe fluxul timpului. Această mașină ar fi avut, de asemenea, capacitatea de a trimite „raze de influență” pentru a manipula obiecte aflate în locații îndepărtate.

În 1969, un val de jafuri bancare a avut loc prin Toronto, iar autoritățile locale aveau probleme în a-i prinde pe jefuitori. Hurwich a contactat poliția și şi-a oferit ajutorul, spunând că este posibil „să înghețe timpul” pentru a afla ce s-a întâmplat. Articolul din „Vancouver Sun Times” spune următoarele:

„Tot ce mi-amintesc”, a spus Bolton (unul dintre ofițerii de poliție responsabili), „e faptul că sub masă se afla dispozitivul, indiferent ce era, iar peste masă se afla o pătură. Mi-a înghețat pistolul de serviciu. Nu puteai să apeşi trăgaciul, nu puteai să-l ridici de pe masă și nici pe masă nu puteai să apeşi trăgaciul”.

Sid a spus: „Acum, uitați-vă la ceasurile voastre”. Îmi amintesc că unul dintre ei a spus: „Când s-a întâmplat asta?” Iar eu am răspuns: „În clipa în care ați trecut prin ușa aceea. Aţi intrat acolo în urmă cu circa 25 de minute. Acum uitaţi-vă la ceasuri. Aţi întârziat cam 25 de minute”. După ce ofițerii de securitate au ieșit din casă, soția lui Sid a auzit unul dintre ei sugerând armatei să i se prezinte acest dispozitiv.

Așa cum se întâmplă adesea cu noile invenții uluitoare, mașina de schimbare a timpului a fost ulterior utilizată de armată. Potrivit unui articol care a apărut în 1977, într-o publicație britanică numită „Foreign Report”, mașina lui Sid Hurwich a ajuns în Israel, unde a fost folosită de armată. Iată ce spunea articolul din 1977:

Dispozitivul trimite raze electronice pentru a modifica compoziția naturală a câmpurilor electronice și a centrelor de gravitaţie ale armelor, instrumentelor și dispozitivelor mecanice. Folosind principiul lui Hurwich, nu există niciun motiv pentru care noile fascicule nu puteau atinge și dezactiva tancurile, rachetele la sol și sistemele radar. Razele ar putea fi, de asemenea, concentrate pentru a forma un ecran, care ar face zonele întregi sigure de bombe și rachete.

Dar, ce s-a întâmplat acum cu dispozitivul lui Hurwich? Se mai află el în posesia armatei israeliene? Scepticii spun că, dacă armata Israelului ar avea într-adevăr un dispozitiv care ar putea oferi un fel de scut faţă de bombe și rachete, ar „îngheţa” arme, și chiar ar încetini sau opri timpul, armata israeliană ar fi invincibilă și nu ar fi suferit o mulţime de pierderi de când se află în conflict cu ţările din jurul ei din Orientul Mijlociu. Alții cred totuși că dispozitivul Hurwich ar putea fi o sabie cu două tăișuri. Dacă poate „îngheța” armele dușmanului, ar îngheța și armele celor care folosesc dispozitivul. Astfel, dispozitivul poate fi utilizat doar într-un mod limitat.

Deși mulți oameni au scris și speculat despre dispozitivul lui  Sid Hurwich, nu a existat niciodată ceva oficial, deoarece a apărut doar într-un ziar din Vancouver şi într-o revistă britanică. Ce s-a întâmplat cu Sid Hurwich este, de asemenea, neclar. El trebuie să fi murit până acum, dar nimeni nu a reușit să găsească orice informație despre moartea sa, ca și cum ar fi dispărut în ceaţă (poate a ajuns în altă dimensiune sau în alt timp).

Mașina de schimbare a timpului creată de Sid Hurwich ar putea fi una dintre cele mai mari invenții ale lumii, dar ea e învăluită în mister, poate în mod deliberat.

Surse: cartea True Time Travel Stories: Amazing Real Life Stories In The News” / „Povestiri adevarate de calatorie in timp: uimitoare povestiri adevarate in stiri” (traducerea si adaptarea proprie)
Foto: messagetoeagle.com, pixabay.com (Commons Creative – free)
ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock