Grecii antici vorbeau despre o piatră magică necunoscută: pantarba! Era atât de luminoasă, încât putea transforma întunericul în zi…


Credințele privitoare la forțele magice ale pietrelor prețioase sunt la fel de vechi precum cele legate de plantele sacre. Spre deosebire însă de plante, pietrele prețioase sunt veșnice și, de aceea, pot să-și întindă vraja peste mai multe generații, ca amulete sau talismane. Provin din miezul pământului, de unde venea, pentru popoarele vechi, zeița rodniciei. Sclipirile lor, jocul de culori amintesc de lumina planetelor care influențează destinele oamenilor.

Grecii din antichitate mai cunoșteau foarte multe pietre magice necunoscute astăzi. Despre una dintre acestea, pantarba, se afirma: cele mai mari exemplare sunt cât o gămălie de ac și se găsesc în pământ, la o adâncime de 8 metri. Ele au o asemenea încărcătură de
pneuma („suflet”), încât pământul de deasupra lor freamătă și uneori chiar ia foc atunci când piatra este descoperită. Nimeni n-o poate găsi fără anumite incantații și cu multă trudă, dar efortul merită, fiindcă ea transformă noaptea în zi luminoasă, iar ziua orbește cu strălucirea sa.

Oare despre ce piatră e vorba, care astăzi nu se cunoaşte nimic despre ea? Foarte interesant…

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock