Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Chiar pot exista fiinţe malefice invizibile care să invadeze trupul şi mintea oamenilor? Cazul terifiant de exorcizare al lui Mary

  •  
  •  
  •  
  •  

blankEste posibilă invadarea psihicului unei fiinţe omeneşti de către inteligenţe invizibile şi malefice? Deşi majoritatea oamenilor de ştiinţă şi a psihiatrilor refuză să accepte ideea de posedare de către un spirit malefic, dovezile arată că acest lucru chiar n-ar fi imposibil.

Unul dintre cele mai convingătoare cazuri de posedare demonică este cel a unei femei din America, pe nume Mary. Fusese botezată în credinţa catolică, şi deşi în copilărie fusese remarcabil de pioasă, în ultimii ani ai adolescenţei, Mary a început să audă glasuri interioare ciudate, voci care o îndemnau să blesteme în timpul liturghiei şi să comită acte imorale. A fost văzută de mai mulţi medici care au pus diagnosticul de isterie, dar pe măsură ce înainta în vârstă, Mary a început să manifeste semne de posedare demonică şi părea că nimic din ce făceau medicii nu o putea ajuta.

Când avea 40 de ani, femeia a fost de acord să fie supusă unui exorcism, într-o mănăstire franciscană din America. Ceremonia avea să se desfăşoare sub conducerea părintelui Theophilus Reisinger, un călugăr de 60 de ani, şi a părintelui Joseph Steiger, un exorcist cu experienţă.

Încă din prima dimineaţă a ritualului, Mary a prezentat o serie de semne nenaturale pe care cei prezenţi le-au recunoscut a fi fără discuţie amprenta diavolului. Din gura ei ieşeau o serie de urlete asurzitoare, asemăntoare cu ale unei haite de lupi, în timp ce toate încheieturile trupului i s-au contorsionat în mod hidos. Pe măsură ce exorcismul continua, în următoarele câteva zile, mari cantităţi de excremente şi vomă aveau să umple încăperea, deşi, pentru a-şi menţine forţele, victima nu luase în toată ziua precedentă decât o lingură de lapte. Uneori, Mary vomita diverse alte materiale, inclusiv frunze de tutun zdrenţuite şi pene de păsări urât mirositoare.

În cele din urmă, câţiva demoni s-au prezentat declarându-şi identitatea. Unul şi-a spus Beelzebub; un altul a spus că se numeşte Mina; un alt demon, Iuda, a mărturisit că intenţionase s-o îndemne pe Mary să se sinucidă. Ceea ce i-a convins pe preoţi că aceste entităţi erau reale şi nu simple fragmente din subconştientul lui Mary a fost modul în care fiecare dintre ele păreau să posede o incredibilă cantitate de informaţii necunoscute de gazda lor. Într-o zi, demonul numit Beelzebub i-a spus părintelui Steiger că în vinerea următoare acesta avea să sufere un accident. Şi, într-adevăr, maşina preotului s-a izbit de o balustradă în timp ce trecea peste un pod, când se ducea să viziteze un enoriaş bolnav. Steiger a fost doar uşor rănit.

Până la urmă, după 2 săptămâni de lucru, cei doi preoţi reuşi să scoată toţi demonii din trupul femeii. La final, femeia a deschis ochii şi a zâmbit liniştit. „În numele lui Iisus, îndurare. Lăudat fie Iisus Christos!”

Pentru mulţi medici şi psihiatri, posedarea rămâne un diagnostic care miroase a superstiţie medievală şi prin urmare n-ar trebui niciodată să fie luată în considerare…


  •  
  •  
  •  
  •  
Reclame
Orgoni Crystal