Legenda misterioasă a „trenului-fantomă” de argint din Suedia… Duce el către altă dimensiune?

  •  
  •  
  •  
  •  

În Suedia, există o legendă despre un misterios tren-fantomă, aşa cum se poate citi mai jos. Povestea noastră începe în anii ’70, în zona Kymlinge, lângă Stockholm, Suedia. La acea vreme, guvernul făcea eforturi pentru modernizarea zonei rurale. Aceasta implica construirea unei linii de metrou prin regiune numită „Linia albastră”, precum și a unei stații de metrou deasupra solului.

Construcția a început serios și, deși linia a fost dezvoltată și construită, pornind de la Stockholm la Akalla, stația de la Kymlinge a rămas neterminată, în special pentru că se simțea că urbanizarea din jurul Stockholmului a atins apogeul, iar locuitorii din zonă doreau să se păstreze frumuseţea naturală. Stația a fost în mare parte terminată; totuși, când „Linia albastră” a fost dezvăluită oficial în 1977, aceasta nu a făcut nicio oprire la Kymlinge, iar clădirea a rămas abandonată. Și a rămas acolo abandonată și uitată, un loc sălbatic care nu avea niciun scop. De aceea, în această perioadă, poveștile despre un tren fantomă au început să apară.

Se spunea că un misterios tren de argint numit Silverpen, adică „Săgeata de argint” trece periodic și se opreşte în stația abandonată, acest lucru înfricoșându-i pe localnici și, în scurt timp, apărând tot felul de zvonuri. O poveste spune că trenul soseşte doar o dată pe an, după miezul nopții, iar pasagerii puteau fi văzuți în el, toți fantomatici sau persoane zombi, cu ochii „morți”, ce străluceau prin noapte.

Potrivit aceloraşi legende urbane, dacă cineva ar urca în acest tren, ar ajunge chiar în alt timp, sau ar putea merge într-o călătorie fără sfârşit, într-un fel de buclă eternă, nemaiputând să coboare.

Unii localnici pretindeau că îi vedeau pe pasagerii fantomă coborând efectiv din tren la Kymlinge, după care aceştia aveau să dispară în neant, aşadar gara Kymlinge fiind un loc de unde se putea ajunge în alte dimensiuni.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): mentalfloss.com


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un comentariu

WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner