Despre vampirii din India se vorbeşte de milenii întregi! De acolo s-a inspirat creatorul lui Dracula?


Este uimitor cât de mult sunt iubite în lume miturile și legendele vampirilor. Deși majoritatea cred că aceste creaturi sunt o invenţie pur europeană, adevărul este că povești diferite despre monștri care sugeau sângele sunt prezente în întreaga lume, de-a lungul mai multor culturi. O regiune a lumii care a vorbit de milenii despre vampiri și creaturi asemănătoare vampirilor, şi care a influenţat legendele europene de mai târziu, este India.

Unul dintre cei mai cunoscuți vampiri ai Indiei sunt ființele demonice numite Rakshasas, care sunt menționate adesea în texte străvechi indiene, cum ar fi Mahabharata și Ramayana, ele trăind într-o regiune subterană denumită Tala.

Multe dintre atributele acestor creaturi înfricoșătoare se potrivesc cu „Dracula”, cum ar fi faptul că aceşti vampiri sunt activi doar noaptea, au colți lungi, lumina soarelui îi poate ucide și că se hrănesc cu sângele oamenilor. Dar Rakshasas preferă sângele proaspăt al sugarilor, precum şi cel al femeilor însărcinate. Se spunea despre aceşti Rakshasas că erau foarte greu de ucis, iar dacă cineva reuşea era considerat un adevărat erou.

Alte creaturi din India, asemănătoare vampirilor erau Vetala. Se spune că aceste entități erau într-o varietate mare de forme, dar cea mai comună este cea de om-liliac. Conform legendelor indiene, Vetala sunt demoni extrem de răi și de sadici, despre ei spunându-se că ar poseda trupurile celor vii și a celor morți, pentru a se hrăni cu sânge. Vetala au puterea de a-şi schimba trupurile la voinţă, la fel cum o persoană îşi poate schimba hainele. Ei au puterea de a-i înnebuni pe oameni, cu un gând sau cu o privire, plăcerea lor principală fiind aceea de a provoca haos și conflicte oriunde s-ar afla.

Foto: pixabay.com (Commons Creative – free)
ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO