Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

De ce preoţii au ars în Polonia cărţile cu “Harry Potter”?

277

blankUn grup creştin-evanghelic a ars romanele SF ale lui J.K Rowling (Harry Potter), deoarece le consideră a fi nişte “sacrilegii”.
Preoții, care fac parte din grupul “Heaven Foundation”, au publicat fotografii în care cărţile respective apar arse, eveniment care a avut loc recent în orașul Gdansk din nordul Poloniei.

Grupul crede că aceste cărți, care urmăresc aventurile unui tânăr vrăjitor și a prietenilor lui, reprezintă adevărate sacrilegii, ele intrând în conflict cu pasaje din Biblie care condamnă practicarea magiei.

Un pasaj din “Harry Potter” spune următoarele: “Mulți dintre cei care practicaseră magia, și-au strâns cărțile și le-au ars în fața tuturor. Au calculat valoarea lor și au descoperit că ele valorează 50.000 de bucăți de argint”. Adică, grupul evanghelic a făcut ceea ce se spune şi în “Harry Potter”. Preoţii au mai citat și din Catehismul Bisericii Catolice, care afirmă că “toate practicile de magie sau vrăjitorie sunt în contradicție serioasă cu virtutea religiozității”.

Alte cărţi de vrăjitorie, inclusiv seria “Twilight” a lui Stephenie Meyer, au fost de asemenea arse. Deşi mai multe grupuri creștine au condamnat unele dintre temele abordate în seria “Harry Potter”, arderea efectivă a cărților în public duce lucrurile la un alt nivel. Această mișcare a fost întâmpinată cu multe critici din partea fanilor seriei “Harry Potter”.

P.S. Mie, lucrul acesta (arderea cărţilor) nu îmi place deloc. Indiferent de natura cărţilor (ateiste, de vrăjitorie, sataniste), n-am să fiu niciodată de acord cu această practică barbară, ce-mi aduce aminte de epoca Inchiziţiei, când se ardeau cărţi în masă. Susţin total libertatea cuvântului, a opiniei, a scrierii (cu unele rezerve pentru cărţile care promovează violenţa / ura). Dar, niciodată n-am să susţin arderea cărţilor…

Orgoni Crystal