Iată cum ar fi arătat Iisus Hristos, conform unor experţi medicali! Cam ciudăţel…

 • 1
 •  
 •  
 •  
  1
  Share

infatisarea lui IisusUitaţi de înfăţişarea „clasică” a lui Iisus Hristos, pentru că, cel mai probabil, vă înşelaţi. Un grup de experţi medicali s-au reunit pentru a recrea înfăţişarea Mântuitorului, prin studierea craniilor semite.

Artistul medical Richard Neave l-a înfăţişat pe Iisus cu păr negru şi cârlionţat şi o faţă largă. Se crede că aşa ar fi arătat evreii din Orientul Mijlociu, din nordul Israelului, acum 2.000 de ani. Se pare că dr. Neave s-a folosit de antropologia legistică, cât şi de informaţii adunate din Biblie, pentru a obţine o înfăţişare cât mai apropiată de realitate.

Echipa dr. Neave a făcut, de asemenea, şi o reconstrucţie 3D a craniului, calculând cam cum ar fi arătat pielea. În schimb, pielea şi ochii au fost creaţi mai mult pe „ghicite”, folosindu-se de informaţiile din Biblie. De exemplu, în Biblie se spune că Iisus ar fi avut păr scurt, pentru că Sf. Apostol Pavel a spus: „Dacă un bărbat are păr lung, e un lucru neplăcut pentru El”.

Sursa: metro.co.uk

P.S. Despre cum ar fi arătat Iisus Hristos am scris mai multe articole pe site. De exemplu, vedeţi articolul meu din februarie 2011: „Enigma înfăţişării lui Iisus Hristos: avea Fiul lui Dumnezeu părul lung?” Citez din acel articol:

* Nimeni nu ştie cum arată Iisus Hristos, întrucât primele Sale reprezentări n-au fost făcute decât după câteva sute de ani de la moartea şi învierea Sa.

* În timp ce noi nu putem şti cum arăta Iisus Hristos, ştim însă cum nu arăta El. Nu a fost Iisus cel care l-a inspirat pe apostolul Pavel în a scrie în Biblie următoarele? “Nu vă învaţă oare însăşi firea că necinste este pentru un bărbat să-şi lase părul lung?” (1 Corinteni 11:14). În afară de această regulă privind părul la bărbaţi, Biblia mai conţine câteva dovezi circumstanţiale care presupun că Iisus n-a avut părul lung.

* Poate că cea mai puternică evidenţă apare atunci când Iuda îl trădează pe Iisus, care va fi identificat de către soldaţii romani prin sărutul pe obraz pe care-l va da Iuda lui Iisus. De ce trebuia Iuda să facă acest lucru? Pentru că Iisus arăta ca un om obişnuit în zilele Sale, şi astfel soldaţii n-ar fi putut să-L identifice decât printr-un semn.

* Pe 4 februarie 2004, într-un articol apărut pe Associated Press şi intitulat “Iisus nu avea părul lung”, antropologul Joe Zias, cel care a studiat sute de schelete găsite în săpăturile arheologice de lângă Ierusalim, a afirmat următoarele: “Evreii din antichitate nu purtau părul lung”. În plus, textele evreieşti îi ridiculizau pe cei care aveau părul lung, ca grecii sau romanii, aşa cum crede expertul de la Universitatea din New York, Lawrence Schiffman.


 • 1
 •  
 •  
 •  
  1
  Share

Lasă un comentariu