Nu vă speriaţi, dar oamenii de ştiinţă cred că au descoperit extratereştrii, sub forma caracatiţelor! Şi asta pentru că această specie are un ADN unic în lume…


caracatitaDeşi ştirea pare a fi fantastică, totuşi ea este adevărată: se pare ADN-ul caracatiţelor ar putea fi de origine extraterestră, scrie site-ul irishexaminer.com. Cercetătorii au descoperit o nouă hartă a codului genetic a caracatiței, constatând că acest cod este atât de ciudat, încât s-ar putea spune despre el că ar fi de origine „extraterestră”.

Prima secvenţă a genomului întreg al cefalopodului prezintă un nivel de complexitate uimitor, cu 33.000 de gene codate ​​identificate – mai mult decât cele prezente la om. Nu numai că ADN-ul caracatiței este rearanjat, asemenea cărţilor de joc amestecate, dar el conține numeroase așa-zise „gene săritoare”, care „sar” în jurul genomului.

„Caracatița pare a fi cu totul diferită faţă de toate celelalte animale, chiar alte moluște, cu cele opt braţe ale sale, cu creierul său mare și cu abilitățile de rezolvare ale problemelor inteligente”, a declarat cercetătorul american Dr. Clifton Ragsdale, de la Universitatea din Chicago. „Regretatul zoolog britanic Martin Wells a spus că specia caracatiței este una extraterestră. În acest sens, lucrarea noastră descrie prima secvenţă a genomului de la un extraterestru”.

Oamenii de ştiinţă au descoperit trăsături genetice unice care sunt susceptibile în a fi jucat un rol-cheie în evoluția caracteristicilor, cum ar fi un sistem nervos complex și un camuflaj adaptiv. Analiza de 12 țesuturi diferite a relevat faptul că există sute de gene specifice caracatiței, care nu sunt găsite în nici un alt animal, multe dintre ele fiind foarte active în diferite structuri, cum ar fi creierul şi pielea.

Oamenii de ştiinţă estimează că genomul caracatiţei conține 2,7 miliarde de perechi de baze – unitățile chimice ale ADN-ului – cu secvențe repetate lungi. Și, deși genomul este puțin mai mic decât cel al omului, acesta este dotat cu mai multe gene. De asemenea, se pare că în caracatiță nu există grupuri de gene cu funcții similare. 

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock