O formaţiune misterioasă a fost descoperită pe fundul Oceanului Pacific: un „drum din cărămizi galbene”!


Cercetătorii de la bordul navei de cercetare Nautilus au descoperit ceva neobișnuit pe fundul oceanului: un „drum format din cărămizi galbene”. Aflată în coasta din nordul Insulei Hawaii, această caracteristică geologică intrigantă a fost observată în timpul unei explorări a Monumentului Național Marin Papahanaumokuakea (PMNM), care este una dintre cele mai mari zone marine de conservare de pe planetă.

Echipa din spatele descoperirii cu siguranță nu ascunde nimic: Ocean Exploration Trust își transmite de fapt filmările online și oricine se poate conecta pentru a vedea ce fac în timp real. Ei postează, de asemenea, videoclipuri pe YouTube, cu descoperiri deosebit de interesante, cum ar fi aceasta.

„Drumul de cărămidă galbenă” – așa cum a fost numit – este de fapt rezultatul activității vulcanice străvechi. „La vârful muntelui submarin Nootka, echipa a observat o formațiune, acum identificată ca un flux fracturat de rocă hialoclastită (o rocă vulcanică formată în erupții de înaltă energie în care multe fragmente de rocă se așează pe fundul mării)”, a scris echipa. Iar această caracteristică geologică reprezintă rezultatul stresului de încălzire și răcire al mai multor erupții vulcanice.

Puteți verifica materialul de mai jos.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock