Nici nu vă închipuiţi ce-au descoperit specialiştii în mijlocul Oceanului Pacific, la peste 4 km adâncime! O „caracatiţă-fantomă” necunoscută biologilor!


caracatita fantomaUn tip misterios de caracatiță, cu aspect fantomatic, a fost descoperit de oamenii de știință în timpul unei expediții recente în Insula Necker din mijlocul Pacificului, scrie site-ul grindtv.com.

Această „caracatiţă mică remarcabilă” a fost observată stând pe vârful unei stânci aflate la o adâncime de 4.200 de metri, potrivit lui Michael Vecchione, om de știință la National Oceanic and Atmospheric Administration, care a făcut parte din misiunea Okeanos Explorer. Oamenii de ştiinţă au fotografiat caracatița aproape translucidă prin intermediul vehiculului Deep Discoverer.

Această caracatiță nu este descrisă în revistele științifice și cel mai probabil nu aparține vreunui gen descris. Ceea ce este cunoscut este faptul că ea aparține unui grup distinct de cefalopode cunoscut sub numele de caracatiţe fără tentacule. Vecchione a scris într-un post publicat pe blog următoarele: „Acest animal e deosebit de neobișnuit, deoarece îi lipsesc celulele pigmentare, numite cromatofori, tipice la cele mai multe cefalopode și nu părea să fie foarte musculos. Acest lucru îi conferă un aspect fantomatic, ceea ce, conform unui comentariu apărut pe social media, ar trebui să fie numit Casper, ca şi fantoma prietenoasă din desenele animate. Este aproape sigur o specie nedescrisă până în prezent și nu aparține până în prezent vreunui gen”.

Două fotografii ale caracatiței au fost postate pe Facebook. Insula Necker face parte din insulele Hawaii. Okeanos Explorer are drept scop colectarea de probe geologice, dar această „caracatiță-fantomă” a fost întâlnită absolut întâmplător.


Lasă un comentariu