Nan Madol: oraşul din mijlocul Oceanului Pacific, care n-ar fi trebuit să existe


Orașul misterios Nan Madol se află în mijlocul Oceanului Pacific, la peste 1.000 km de cea mai apropiată coastă. Este o metropolă construită în mijlocul nicăieri. Există câteva aspecte inexplicabile ale acestui oraș misterios care îi lasă perplecşi pe cercetători. După cum puteți vedea în acest videoclip YouTube, zidurile lui Nan Madol încep să iasă de sub ocean. Iar unele dintre blocurile folosite cântăresc până la 40 de tone.

Este imposibil să construiești ziduri din fundul oceanului. Prin urmare, Nan Madol trebuie să fi fost mai înalt decât oceanul când a fost construit. Dar, conform geologilor, insula pe care se află Nan Madol nu s-a scufundat niciodată din cauza unor fenomene precum bradiseismul, așa cum s-a întâmplat cu alte orașe aflate sub nivelul mării.

Dar atunci, cum a acoperit oceanul Nan Madol? Evident, dacă insula nu s-a scufundat, oceanul s-a ridicat. Dar Nan Madol nu este scăldat într-un ocean, precum Marea Mediterană. Pentru a crea un gigant precum Oceanul Pacific, chiar și câțiva metri, este nevoie de o masă impresionantă de apă. De unde a venit toată această apă?

Ultima dată când Oceanul Pacific s-a ridicat (vorbim peste 100 de metri), a fost după ultimul dezgheț, acum 14.000 de ani, când gheața care acoperă cea mai mare parte a Pământului s-a topit. Topirea gheții cât continente întregi a dat oceanelor masa de apă de care aveau nevoie pentru a se ridica. Așadar, Nan Madol ar fi putut fi ușor scufundată parțial de ocean în acel moment. Dar a afirma acest lucru ar fi ca și cum ai spune că Nan Madol are mai mult de 14.000 de ani. Pentru mulți acest lucru este inacceptabil, de aceea puteți citi pe Wikipedia că Nan Madol a fost construit în secolul al II-lea d.Hr.

Și, cum au reușit constructorii să transporte cele peste 100.000 de tone de rocă vulcanică „de cealaltă parte a mării”, pentru a construi cele sute de insule ale lui Nan Madol? Nan Madol, de fapt, nu stă pe uscat, ci în mare, ca Veneția. Și acolo, de asemenea, este un fapt misterios. După cum poate vedea în videoclip, toată piatra din care este construit Nan Madol este o „stâncă magnetică”. Când cineva își apropie busola de stâncă, aceasta o ia razna. Are magnetismul stâncilor vreo legătură cu metodele de transport folosite pentru Nan Madol?

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO