Piatra gigantică a lui Krishna, bolovanul aflat pe o pantă de deal, sfidând legea gravitaţiei! Nu poate fi mutat niciun centimetru! A fost pus acolo de „zeii din cer”?


Imagine: wikipedia.org (Commons Creative – free)

Peste tot în lume întâlnim misterioase monumente antice, clădiri, structuri sau artefacte, care sunt într-un fel legate de zeii puternici la care se închinau strămoșii noștri. O astfel de structură interesantă poate fi găsită în India.

Astăzi, această piatră enigmatică este pur și simplu numită „Piatra gigantică a lui Krishna”, numele ei original fiind „Vaan Irai Kal„; în limba locală tamil aceasta înseamnă piatra zeului cerului”. Bolovanul colosal este situat în Mamallapuram, India, pe o pantă de deal. Ceea ce face roca atât de interesantă este nu numai dimensiunea sa, dar mai ales de faptul sfidează toate legile cunoscute ale fizicii!

„Piatra gigantică a lui Krishna”a devenit o atracție turistică populară, fiind vizitată de mii de oameni în fiecare an. Atât copiii, cât și adulții sunt dornici de a vedea această piatră misterioasă, care pur și simplu nu poate fi mutată prin mijloacele aflate la dispoziţie. Roca este de aproximativ cinci metri în diametru și se află situată într-un unghi de 45 de grade.

Piatra are o greutate de peste 250 de tone și stă miraculos pe o suprafață extrem de mică, dar şi alunecoasă de pe un deal. În multe feluri, „Piatra gigantică a lui Krishna” încă ne aduce aminte de faptul înțelegerea noastră asupra lumii este încă foarte limitată.

A existat o mulțime de dezbateri despre modul în care această piatră enormă (considerată a fi o formaţiune naturală) a ajuns pe deal. Până în prezent, s-a dovedit a fi cu totul imposibil a se muta stânca. Au fost făcute mai multe încercări de a muta piatra, dar niciuna dintre ele nu a avut succes până acum.

În conformitate cu un vechi mit, regele Narasimhavarman care a condus India de Sud între anii 630-668, a încercat să mute piatra. Asta în ciuda faptului că piatra era considerată a fi sacră, ea netrebuind să fie atinsă. Indiferent de eforturile făcute de oamenii săi, piatra pur și simplu n-a putut fi mutată.

În 1908, Arthur Lawley, care era guvernator de Madras, considera bolovanul a fi prea periculos pentru cei din jur. Temându-se că va aluneca de pe deal în orice moment, el a ordonat fie mutat cu ajutorul a șapte elefanți. Cu toate acestea, piatra nu s-a mișcat cu nici măcar un centimetru!

De ce e imposibil pentru a se muta piatra? Este din cauza greutății sale sau pentru că probabil se află ceva ascuns sub ea, împiedicând-o astfel să fie mutată? Oricum, această piatră misterioasă ridică o serie de întrebări fără răspuns. Cum poate sta o stâncă de 250 de tone pe o suprafaţă având o bază de circa 1 metru pătrat? Dacă e imposibil a fi mutată, cum a ajuns ea sus pe deal? Cine sau cu ce a pus piatra pe această pantă? De ce se numeşte ea piatra zeului cerului”? A fost plasată ea acolo de zeii cerești„, care au vrut să-şi arate puterea? Ce fel de tehnologie antică necunoscută a fost folosită pentru a aşeza bolovanul?


Lasă un comentariu